´33 Kadın Belgeseli´nde güçlü bir kadın: Rahel Butros

Aralarında Rahel Elvaşvili Butros´un da bulunduğu Hatay´ın girişimci güçlü kadınlarından oluşan ´33 Kadın Belgeseli´ önümüzdeki günlerde oldukça ses getirecek bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayat bulmaya hazırlanıyor.

Toplum
6 Ekim 2021 Çarşamba

Kadın gücü ve farkındalığını ön plana çıkartmak amacıyla hazırlanan 33 Kadın Belgeseli projesinin tasarım ve yapımcısı Gazeteci Yazar Ufuk Cavlı, belgeselin genç kızlara ve umudunu yitirmiş kadınlara ilham kaynağı olacağını belirtti.

Hatay’ın güçlü kadınlarından biri olarak projede yer alan Rahel Butros, 50 gönüllü ve inanan kadınla el ele vererek Hatay’ın Arsuz ilçesinde, Kaymakam Musa Sarı, Belediye Başkanı Asaf Güven, eşleri ve daha birçok gönüllünün de destekleriyle geçtiğimiz sene başlattıkları ‘Miss Arsuz’ projesinde temiz bir Arsuz için var güçleriyle çalışmaya başladılar. Halen çalışmalarına arlıksız devam ettiklerini belirten Butros hayat görüşlerinin sevgi, saygı ve dengede kalarak “Hayatta asla olmaz” dememek ve yapacağın işe inanmak olduğunu ifade ediyor

Rahel Butros bu projeye dahil olmasına katkı sağlayan Miss Arsuz’la ilgili görüşlerini şu şekilde ifade ediyor: “Miss Arsuz’un Hatay bölgesine örnek gösterilmesi bizi çok mutlu etti. 33 Kadın Belgeseli Projesine de herhalde bu sayede seçildik.

Miss Arsuz gönüllüleri

Doğa her şey demektir. Kış aylarında 90 bin olup yazın 500 binlere çıkan nüfusu yüzünden Arsuz’da kirlilik baş edilemez bir sorun hale gelince kaçınılmaz bu durum için biz vatandaşlara da sorumluluk düştüğüne inanarak aynı görüşte 50 kadın arkadaşlarımızla bir adım atmaya karar verdik. Belediye Başkanımız Sayın Asaf Güven’den de onay ve destek alarak gönüllü olarak temiz bir Arsuz için çalışmaya başladık. Kalabalık yer ve mekanlara uyarıcı, caydırıcı levhalar diktik, zaman zaman farkındalık ve sadece temizlemek için çöp topladık. Çevre belediyelere giderek sorunları paylaştık, güzel bir iletişim ağı kurduk. Arsuz Belediyemiz ile birlikte daha temiz bir Arsuz için halen faaliyetlere devam etmekteyiz.”

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün