Ariel Goldenberg Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışmasında üçüncü oldu

Tuna SAYLAĞ Sanat
20 Ocak 2021 Çarşamba

Sabancı Vakfının ‘Değişen İklimler, Değişen Hayatlar’ temasıyla düzenlediği beşinci kısa film yarışmasının kazananları belli oldu. Ödül töreni Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Vakfı Genel Müdürü Nevgül Bilsel Safkan’ın ev sahipliğinde ve Zeynep Atakan’ın sanat yönetmenliğinde gerçekleşti. Filmler, yönetmen Tayfun Pirselimoğlu, oyuncu Belçim Bilgin, ünlü Gürcü yönetmen Ana Urushadze, sinema yazarı Barbara Loreyde Lacharrière ve Saraybosna Film Festivali kurucusu, yapımcı Mirsad Purivatra’nın değerlendirmeleriyle belirlendi. Vakfın ‘Kısa Film Uzun Etki’ sloganıyla düzenlediği yarışmada Anıl Gök, Cansuyu’ filmiyle birincilik, Ömer Faruk Güler, Taze Süt’ filmiyle ikincilik,  Ariel Goldenberg de Tatile Gidiyoruz’  filmiyle üçüncülük ödülüne layık görüldü. Goldenberg’in ödülünü yarışmanın Kanaat Önderi Tamara Kotevska açıkladı. Dereceye giren filmlerin birincisi 20 bin TL, ikincisi 15 bin TL, üçüncüsü 10 bin TL ile ödüllendirildi. 

 

***

Arzu Kadar Kadim

Mixer, Hilal Polat’ın kendi kurgusal mitolojisinden hareketle hikâyeleştirdiği ve deneyimsel bir mekâna dönüştürdüğü ‘Arzu Kadar Kadim’ başlıklı sergisine 6 Şubat’a kadar ev sahipliği yapıyor. Doğanın ve insanın varoluşsal durumunun belirli normlara indirgenen anlamlarına karşı güçlü bir başkaldırı niteliğindeki sergi, temsiller aracılığıyla izleyicinin şu soruyu sormasını amaçlıyor: “Mutlak doğru ve güzel olmadan bir dünya nasıl mümkün olur?” Sanatçının düşünceleri nakış, heykel, minyatür ve ışık gibi formlarla sentezlenerek izleyiciyle buluşuyor. Sergi, 12.00-18.00 saatleri arasında görülebilir.

 

***

İstanbul Tasarım Bienalinden her hafta bir film

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 5. İstanbul Tasarım Bienalinin empati kavramına farklı açılardan yaklaşan filmleri bir araya getirdiği ‘Empati Seansları’ seçkisi her hafta bir film olarak erişime açıldı. Bienalin ‘felsefe ayağı’ olarak adlandırılabilecek seçki kapsamında sanatçı ve tasarımcıların ürettiği bir film, 25 Şubat’a kadar her perşembe saat 19.00’da bir defaya mahsus olmak üzere İKSV YouTube kanalında ücretsiz olarak gösterime girecek. Gösterimlerin ardından 5. İstanbul Tasarım Bienali küratörü Mariana Pestana, filmin yaratıcısıyla canlı bir sohbet gerçekleştiriyor.

 

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün