Dışişleri Bakanlığı: ´´Holokost Anma Günü vesileyle, hedef alınan azınlık ve gruplara mensup milyonları saygıyla anıyoruz´´

Dışişleri Bakanlığı 27 Ocak Uluslararası Holokost Kurbanları Anma Günü için bir mesaj yayınladı.

Toplum
27 Ocak 2022 Perşembe

Bakanlıktan yapılan basın açıklamasında, ‘‘Uluslararası Holokost Anma Günü vesileyle, Nazi rejimi ve işbirlikçileri tarafından sistematik bir şekilde katledilen, Yahudiler, Romanlar, engelliler ile hedef alınan azınlık ve gruplara mensup milyonlarca insanı saygıyla anıyoruz.

Tarih boyunca dünyanın farklı bölgelerinde zulüm görmüş Yahudiler dahil milyonlarca insanın sığındığı huzurlu bir liman olan Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye, II. Dünya Savaşı sırasında da Nazi mezaliminden kaçan çok sayıda Museviye kucak açmıştır. Bu dönemde, çok sayıda Yahudi temerküz kamplarına gönderilmekten Türk Hükümetinin kararlılığı ve Türk diplomatlarının insanüstü çabaları sayesinde kurtulmuştur. Mağdurlara yardım eli uzatan diplomatlarımızın hatıralarını da bu vesileyle yad ediyoruz.

Holokost kurbanları bu yıl, artan koronavirüs vakaları nedeniyle çevrimiçi düzenlenecek bir törenle anılacaktır.

Türkiye, antisemitizme, yabancı düşmanlığına, ırkçılığa, İslam karşıtlığına ve her türlü hoşgörüsüzlüğe karşı sergilediği tavizsiz tutumunu sürdürmekte ve nefret temelli söylem ve suçlarla mücadeleye yönelik uluslararası işbirliğine katkı sağlamaktadır’’ ifadelerine yer verildi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün