Biden: ´Antisemitizme karşı duracağız´

ABD Başkanı Joe Biden cumartesi günü yaptığı açıklamada, Teksas´ta saatlerce silah zoruyla rehin tutulan sinagog üyelerine destek mesajı gönderirken, antisemitizm ve aşırılığa karşı durma sözü verdi.

Dünya 1 yorum
19 Ocak 2022 Çarşamba

Beyaz Saray tarafından yayınlanan bir açıklamada Başkan Biden, "Rehineciyi harekete geçiren nedenler hakkında önümüzdeki günlerde öğreneceğimiz daha çok şey var. Ancak nefreti yaymak isteyen herkese karşı açık olmam gerekirse - bu ülkede antisemitizm ve aşırılığın tırmanışına karşı duracağız” dedi.

Biden açılamasında “Rehineleri kurtarmak için iş birliğiyle korkusuzca hareket eden her düzeydeki kolluk kuvvetlerinin, yorulmak bilmeyen çalışmasına minnettarım” ifadelerini kullandı. Ayrıca “Beth Israel Colleyville Cemaati üyeleri ile Yahudi cemaatine sevgi ve güç gönderiyoruz” dedi.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett da ABD kolluk kuvvetlerine rehine durumunu sona erdirdikleri ve rehineleri kurtardıkları için teşekkür etti.

Bennett yayınladığı tweet’te “Colleyville'deki Beth Israel Cemaati rehineleri kurtarıldığı için müsterih ve minnettarım. Rehinelerin güvenliğini sağlamak için hızlı ve cesur bir şekilde hareket eden güvenlik güçlerini ve sahadaki ekipleri takdir ediyorum” dedi.

Başbakan Bennett ayrıca “Bu olay, antisemitizmin hala var olduğunu ve dünya çapında onunla savaşmaya devam etmemiz gerektiğinin açık bir hatırlatıcısıdır. Colleyville'deki ve dünyanın dört bir yanındaki Yahudi cemaatine: Yalnız değilsiniz - sizinle birlikteyiz" dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün