Teksas Sinagogunda rehin alınan 4 kişi 11 saat sonra kurtarıldı

ABD´nin Teksas eyaletinde cumartesi günü silahlı bir saldırgan Teksas Beth İsrael Sinagogunda haham dahil dört kişiyi rehin aldı. Rehin alınan kişiler 11 saat sonra kurtarılırken İngiltere vatandaşı olduğu açıklanan saldırganın öldüğü bildirildi.

Dünya
19 Ocak 2022 Çarşamba

Teksas'a bağlı Colleyville kenti polisinin yaptığı kurtarma operasyonu sırasında tüm rehinelerin serbest bırakıldığını ve saldırganın öldüğünü açıkladı.

Rehin alınan kişilerden biri olan Haham Charlie Cytron-Walker, olayın 'travmatik' olduğun belirtirken 'güçlü olduklarını ve bunun da üstesinden geleceklerini' vurguladı.

FBI ve İngiltere Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, saldırganın 44 yaşındaki İngiltere vatandaşı Malik Faysal Ekrem olduğunu duyurdu.

Teksas Kamu Güvenliği Departmanı, saldırganın kendisiyle bir akraba bağı olmayan Afia Sıddıki'nin serbest bırakılmasını istediğini açıkladı. Saldırgan Malik Faysal, "Afia Sıddıki'yı gördükten sonra ben ve Sıddıki cennete gideceğiz" dedi.

Pakistan asıllı Afia Sıddıki, 11 yıl önce Afganistan'da ABD güçleri tarafından tutuklanmış ve 'terör eylemleri' gerekçesiyle 86 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Saldırgan rehine olayının bir bölümünü Facebook sayfasından canlı yayınladı.

İngiltere'de pazar günü Manchester polisi olayla ilişkili olarak iki gözaltının gerçekleştiğini belirtti.

Saldırganın kardeşi olduğunu öne süren Gulbar adındaki kişi, İngiltere'de bir Müslüman topluluğunun Facebook sayfasında kardeşinin akıl sağlığının sorunlu olduğunu aktardı. Gulbar, aile olarak bu saldırıyı hiçbir şekilde tasvip etmediklerini belirterek 'kurbanlardan özür dilediklerini' ifade etti.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün