Prens Charles Holokost Kurtulanı yedi kişinin portrelerini yaptıracak

Galler Prensi Charles, Buckingham Sarayı´nda Kraliçe´nin Galerisi´nde sergilenmek üzere Holokost Kurtulanı yedi kişinin portesini yapmak için önde gelen yedi sanatçı görevlendirdi.

Dünya
14 Ocak 2022 Cuma

Prens Charles yaptığı açıklamada, "Holokost Kurtulanlarının sayısı kaçınılmaz bir şekilde azalırken, portreler, tarihin en karanlık günlerini hatırlatmasının yanı sıra, çocuklarımız, torunlarımız ve henüz doğmamış nesiller için insanlığın birbirine bağlılığını gösterecek" dedi

Londra merkezli Holokost Eğitim Vakfı’nın CEO'su Karen Pollock, "Holokost'tan kurtulanlar en kötüsüne katlandı.Toplama ve ölüm kamplarından sağ çıkmak ve 77 yıl sonra Buckingham Sarayı'nda sergilenen portrelerini görmek gerçekten çok özel’’ dedi.

Hayatta Kalanlar: Holokost Portreleri Sergisi, Holokost'u Anma Günü münasebetiyle 27 Ocak 21:00'de BBC Two'da Holokost belgeselinde, 27 Ocak-13 Şubat tarihleri arasında Kraliçe'nin Galerisi, Buckingham Sarayında halka açık sergilenecek. Sergi, 17 Mart-6 Haziran tarihleri arasında da Edinburgh'daki Holyroodhouse Sarayı'nda olacak.

Portresi yapılacak Holokost Kurtulanları: Helen Aronson, Anita Lasker-Wallfisch, Ishbel Myerscough, Clara Drummond, Massimiliano Pironti, Stuart Pearson Wright ve Jenny Saville.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün