Fauda´nın 4. sezonu bomba gibi geliyor!

Faudaseverler için 2022´den güzel bir haber… Yeni sezonun tanıtım filmi yayında!

Liza CEMEL Duymayan Kalmasın
3 Ocak 2022 Pazartesi

2022’de ekranlara geri dönmesi planlanan Fauda’nın yeni sezona dair ilk tanıtım filmi oldukça ses getirdi. Hem bu fragman hem de Fauda’nın İnstagram sayfası üzerinden paylaşılan kamera önü ve arkası fotoğrafları tüm dünya tarafından diziyi takip edenleri heyecanlandırdı.

2015 yılından beri devam eden dizinin izleyici kitlesi oldukça geniş. Dünyada yarattıkları etki de cabası. İzleyicilerin yapıma karşı genel izlenimi, böylesine incelikli bir konuyu en gerçekçi ve çarpıcı bir dille sunmayı başarmaları ve hikâyeyi iki yönlü anlatmaları aslında.

Diziyi ilk izlemeye başladığımda benim merak ettiğim noktalardan biri Fauda’nın kelime anlamı ve neden bu ismin seçildiğiydi. Arapça “kaos” anlamına gelen “Fauda”, aslında dizinin bazı sahnelerinde söylenen bir kelime. Dikkatli izleyenleriniz veya hafızası kuvvetli olanlar anımsayacaktır. Söylendiğine göre, kelime aynı zamanda görev esnasında işler yolunda gitmediğinde bir şifre olarak da kullanılıyor. Bakalım bu duruma 4. sezonda da rastlayacak mıyız?

İzlemeyenler için kısaca Fauda’dan bahsedecek olursak…

Yaratıcıları Lior Raz ve Avi Issacharoff olan İsrail yapımı dizi. Lior Raz aynı zamanda Doron Kabilio karakteri (ve büründüğü diğer birçok kılık ile) başrolde. Hikâye, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF)'nin bir terörle mücadele birimi olan Mista'arvim birliğinde askerlik hizmeti sırasında yaratıcıların yaşadığı gerçek yaşam deneyimlerine dayanmaktadır.

Aksiyon, drama, psikolojik ve politik gerilim türlerinin ustaca harmanlanmış bir birleşimi desek haksız sayılmayız. Dizinin çok katmanlı yönü, birden fazla türün bir arada akıcı bir şekilde ilerlemesini de sağlıyor.

Hem İbranice hem Arapça konuşmaların olduğu dizinin şu ana kadarki 3 sezonunda 12’şer bölüm bulunmakta. Her bölüm ortalama 40’ar dakika. Nefes kesen sahnelerinin yanı sıra bir o kadar da sürükleyici olan dizinin yeni sezonunu şahsen sabırsızlıkla bekliyorum! Başlamak için tereddütleri olan varsa da izlemelerini şiddetle tavsiye ederim. İyi seyirler…

Yukarıda bahsettiğim meşhur tanıtım filmini bu link üzerinden izleyebilirsiniz: https://www.youtube.com/watch?v=MCrMy9

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün