13 İsrailli sanatçı ´Teraryum´ Sergisiyle ´ONE Akaretler´de

Sanat
16 Aralık 2021 Perşembe

Indie Photography Group Galllery ve NOKS Art Space, İstanbul’da beraber yürüttükleri işbirliği projesi kapsamında, Keren Zaltz küratörlüğünde, 13 İsrailli sanatçının fotoğraf ve video eserlerinden oluşan ‘Teraryum’ sergisi ile ONE Akaretler: Bağımsız Sanatçılar için Açık Alan sergilerine katılıyor.

Teraryum ne demek

İçinde toprak ve bitkiler bulunan sızdırmaz bir cam kap olan Teraryum, insan eliyle bakım veya müdahale gerektirmeyen kapalı bir ekosistem oluşturur. Teraryum doğayı düzenler, onu sadece bakım amacıyla açılan kapalı bir kapsül içinde sarmalar. Yapay ışıkla beslenen Teraryum, doğadan uzak bir rafta izole bir şekilde durur. Sergide yer alan fotoğraf ve videolar, doğada düzen, tertip, anlam süreçleri üretme çabasını gösteriyor. İnsanlar doğayı deşifre etmeye, çevrelerini kontrol etmeye ve onu kendi isteklerine tabi kılmaya çalışırlar. Doğa da karşılık olarak bu duruma isyan edip tepki verebilir. Teraryum gibi eserler doğrudan temasa izin vermez ve gözlemleyen kişi için kapalı bir sistem olarak işleyen heykel parçaları bırakır.

Katılan Sanatçılar

Eyal Agivayev, Lihi Binyamin, Keren Zaltz, Youval Hai, Ilan Carmi, Eldad Menuchin, Tamar Nissim, Aya Nitzan, Naama Rona, Orit Bertini Shavit, Gilad Bar Shalev, Davi Barell ve Ronit Porat

Sergi, pazartesi ile cuma arası her gün saat 09.00-21.00 arası, cumartesi ve pazar günleri ise 10.00-21.00 saatleri arasında izlenebilir.

Açılış: 20 Aralık saat 18.00’de

Adres: Akaretler Sıra Evler, No: 37-39, Akaretler-Beşiktaş

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün