Isaac Herzog, siber zorbalığa karşı Meta (Facebook) ile ortak oldu

İsrail Devlet Başkan Isaac Herzog, İsrail´de siber zorbalıkla mücadele etmek için Meta işbirliğiyle yeni bir farkındalık kampanyası başlattı.

Dünya
7 Aralık 2021 Salı

‘İyi Düşün’ adlı kampanyada birçok İsrailli bakan ve politikacı, kendilerine yöneltilen incitici veya aşağılayıcı yorumları okurken videoya çekip Meta’da paylaşacaklar.

Herzog, Times of Israel’de yayınlanan köşe yazısında, ‘‘Kampanyamız siber zorbalığın çok şiddetli, aşırı ve kontrolsüz hale gelebileceğini göstermeyi amaçlıyor. Sosyal medya insanların başkalarını kötülemek, küçük düşürmek, aşağılamak veya sadece farklı görüşlere sahip insanlara düşman olarak davranmaktan çekinmediği bir yer haline geldi” dedi.

Başkan, sosyal medya ağlarının dünyaya pek çok iyilik getirmesine rağmen, bu harika platformların taciz, zorbalık ve şiddet için de kullanıldığını ifade etti.

Kampanyaya Başbakan Naftali Bennett, Dışişleri Bakanı Yair Lapid, İçişleri Bakanı Ayelet Shaked, sosyal medya fenomeni Anna Zak, İsrailli Arap gazeteci Mohammad Magadli, Likud Milletvekilleri Miri Regev ve Miki Zohar dahil olmak üzere birçok ünlü katılacak.

Herzog'un ofisinden yapılan açıklamada, kampanyanın çevrimiçi zorbalığın sonuçları hakkında kamuoyunu bilinçlendirmeye ve daha uzlaşmacı söylemleri teşvik etmeye çalışacağı belirtildi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün