İsrail´de başbakanın görev süresi sınırlaması onaylandı

Dünya
24 Kasım 2021 Çarşamba

İsrail Başbakanı Naftali Bennett’in kabinesi, pazar günü Adalet Bakanı Gideon Sa’ar’ın önerdiği ve bir başbakanın görev süresini en fazla sekiz yıl olarak sınırlayan yasa tasarısını oyladı.

Koalisyondaki tüm partilerin desteklediği tasarı, tüm ortakların fikir birliğinde oldukları tek konu olma özelliğini taşıyor.

Yasa Tasarısı Bakanlar Komitesi yine pazar günü, İçişleri Bakanlığı’nın göçmen işçilerle ilgili karar alma yetkisini dört yıl daha uzatan ve oldukça tartışma yaratan bir başka yasa tasarısını oyladı.

İsrail İçişleri Bakanı Ayelet Shaked tasarının meclise sunulması için çaba gösterenler arasında yer alırken, diğer yandan kabinedeki İşçi Partisi ve Meretz bakanları, tasarının meclise sunulmasına karşı çıkmışlardı.

Kabine üyesi, Meretz Partisi’nden Tamar Zandberg, tasarıyı gaddarca bulduğunu söylerken, yine Meretz’den milletvekili Mossi Raz ise tasarıyı ‘göçmen işçilere zalimlik’ olarak nitelendirdi.

Koalisyon ve muhalefet üyeleri arasında çıkan tartışmalara rağmen İsrail Meclisi Knesset Sözcüsü Mickey Levy, tüm üyelerin katıldığı bir Knesset Etik Komitesi kurabilmek için çalışmalarına devam etti.

Milletvekilleri Ofir Katz (Likud) ve Michal Waldiger (Dindar Siyonist Partisi) gibi bazılarına komiteye katılmaları için teklif götüren Levy, öncesinde muhalefetten pek çok milletvekilinin, kendisinin bu komiteye katılmaları yönündeki davetini reddettiklerini belirtti.

Levy, “Knesset’in doğru çalışabilmesi için bu komiteyi oluşturma çabalarıma devam edeceğim,” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün