Uzaydan dönen Kaptan Kirk politikacılara mesaj verdi

Star Trek dizisinden Kaptan Kirk rolü ile tanınan 90 yaşındaki William Shatner 13 Ekim´de yaptığı uzay yolculuğundan dönüşünde duygularını dile getirdi.

Selin KANDİYOTİ Kültür
20 Ekim 2021 Çarşamba

Yahudi bir göçmen aileden gelen Kanadalı William Shatner, Jeff Bezos’un Blue Origin roketiyle Dünya’dan 100 kilometre yukarıya uçarak çocukluk hayalini gerçekleştirdi. Birkaç dakika ağırlıksız hisseden ve yeri uzaydan gözlemleme fırsatı yakalayan ünlü aktörü indiğinde Teksas çölünde Jeff Bezos bekliyordu. 90 yaşında uzaya çıkmayı başararak uzaya giden en yaşlı insan omayı başaran Shatner kapsülden çıkar çıkmaz Bezos’a duygularını anlattı. Shatner’ın aydınlatıcı olduğu kadar tutku dolu konuşması zaman zaman göz yaşları ile kesildi. 

Shatner şu ifadeleri kullandı: “Tarif edilemez bir şey. Atmosferin maviliğinin bir anda kesilmesi. Bir anda siyahın içindesin. Aşağıda anne var, huzur- ve yukarıda ölüm var. Ölüm bu mu? Çok duygulandırıcı. Böylesini beklemiyordum… Bu duyguyu hiç kaybetmek istemiyorum ve insanlara anlatmak istiyorum. Bu tehlikeyi, bu kırılganlığı hissettiğim anı. Bizi hayatta tutan hava derimizden daha ince. Evren ölçeğinde düşündüğünüzde atmosfer incecik bir dilim. Mars’ta yok. Bizde var. Havadaki yüzde 20 oksijen sayesinde yaşıyoruz ve bunu kirletiyoruz. İnanılır gibi değil.”

Shatner bu tecrübenin herkes tarafından yaşanması gerektiğini belirtti. 10 dakika süren uçuş daha evvel birkaç kez hava durumundan dolayı iptel edilmek zorunda kalmıştı. Uzay yolculuğunda Shatner’ın diğer uçuş arkadaşları kendisi gibi üç sivil vatandaşdı. Bunlardan biri Blue Origin çalışanı diğerleri ise ücret ödeyerek bilet alan iki kişiydi. İlk uçuşta bir biletin fiyatı açık arttırmada 28,8 milyon doları bulmuştu. Bu uçuş Blue Origin’in temmuzda yaptığı uçuştan sonra ikinci turistik uzay uçuşu oldu. 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün