Filistin yönetimi İsrailli bakanlarla görüşmek istiyor

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas, pazar gecesi Meretz Partisinden bir heyeti ağırladıktan sonra tüm İsrailli bakanları Ramallah´ta görüşmeye davet etti.

Dünya
4 Ekim 2021 Pazartesi

Abbas, Meretz Parti Başkanı ve Sağlık Bakanı Nitzan Horowitz ve Bölgesel İşbirliği Bakanı Issawi Frej’in içinde bulunduğu Meretz heyetine yaptığı açıklamada, "Birbirimizle aynı fikirde olmak zorunda değiliz, sadece konuşmamız gerekiyor" dedi.

Abbas görüşmede, İsrail'in Yahudi yerleşim birimleri inşa faaliyetlerine son vermesi, adil ve kapsamlı bir barışın sağlanması gerektiğini vurguladı.

Meretz Partisi üyelerinden oluşan İsrail heyeti de iki devletli çözümü destekleyen tutumlarını teyit ederek, güven köprüleri kurmak için ortak iş birliği yapılması gerektiğini belirtti.

İbranice web sitesi Walla'dan Barak Ravid'e göre Abbas, İsrail İçişleri Bakanı Ayelet Şaked ile konuşmak istediğini özellikle belirtti.

Şaked Twitter’da yaptığı açıklamada, Abbas ile görüşmesinin söz konusu olmadığını açıkladı. Şaked, ‘‘İsrail askerlerine dava açan ve Yahudi katillerine para ödeyen bir Holokost inkarcısıyla tanışmayacağım’’ dedi.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett ve Dışişleri Bakanı Yair Lapid’in de Abbas ile görüşmeyi düşünmediği belirtildi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün