30 ülkenin Hristiyan sanatçılarından İsrail´e Sukot Bayramı şarkısı

Kudüs´teki Sukot Bayramı kutlaması için yaklaşık 30 ülkeden sanatçı ve müzisyen ´Bitfilah Amen´ şarkısını kullanarak bir video hazırladı.

Dünya
27 Eylül 2021 Pazartesi

Bitfilah Amen’in İsrail’in 1995’te Eurovision’a ilk katıldığı şarkıydı.

Kudüs Uluslararası Hristiyan Büyükelçiliği’nin (ICEJ) katkılarıyla yapılan video İsrail’e barış ve refah getirmesi amacıyla hazırlandı.

Şarkının son hali Arjantin, Brezilya, Bulgaristan, Kanada, Çin, Kosta Rika, Danimarka, Mısır, Fiji, Fransa, Almanya, Endonezya, İrlanda, Makedonya, Meksika, Hollanda, Norveç, Türkiye, Polonya, Güney Afrika, İsviçre, Tayvan, Tayland, Türkiye, Uganda, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri, Sırbistan'dan şarkıcılar ve müzisyenler tarafından hazırlandı.

Sosyal medyaya yüklenen video kısa zamanda Youtube’da 75 bin, Facebook’ta ise 25 bin görüntülenmeye ulaştı.

Şarkıya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=tCjkhoN7chI

ICEJ her yıl Sukot Bayramını Kudüs’te yaklaşık 6 bin kişiyle kutlardı fakat pandemi nedeniyle 2 yıldır online olarak kutlanıyor.

İsrail Başbakan Naftali Bennett, Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Savunma Bakanı Benny Gantz ve Devlet Başkanı Isaac Herzog’un katıldığı bayram kutlamaları 8 gün boyunca çevrimiçi olarak devam ediyor.

Naftali Bennett hazırlanan şarkı için teşekkür etti ve Hristiyanların İsrail’e olan sevgisinin ‘efsanevi’ olduğunu belirtti.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün