Sanatta kısa kısa

Tuna SAYLAĞ Sanat
15 Eylül 2021 Çarşamba

Pera Müzesinde ‘Yüzleşme’

Pera Müzesi, Yeditepe Üniversitesinin kuruluşunun 25. yılında, üniversitenin Güzel Sanatlar Fakültesi mezun ve öğrencilerinin üretimlerinden oluşan, küratörlüğünü Marcus Graf’ın üstlendiği ‘Yüzleşme’ sergisi, 24 Ekim’e kadar açık kalacak. Sergi, profesyonel sanatçı ve tasarımcılarla sanat ve tasarım öğrencilerinin doğa-kent ilişkisiyle birey-toplum konularına dair soruları tartışmaya açıyor. Yüzleşme, sanat ve tasarımın ontolojik varlığına dair konuları eleştirel bir bakışla ele aldıkları çok katmanlı bir forum olarak kurgulandı. Alışılagelmiş öğrenci veya mezun sergisi anlayışını aşmayı hedefleyen sergi, aynı zamanda fakültenin geçmişi ve bugünüyle yüzleştiği bir alan niteliği de taşıyor; bugünün güzel sanatlar, grafik tasarım, tiyatro, gastronomi ve mutfak sanatları yanında sanat ve kültür yönetimi alanlarının etkileyici dünyasını keşfetme şansı veriyor.

‘Ne Yerdeyim Ne Gökte’ Anna Laudel’de açıldı

Anna Laudel’in Kazancı Yokuşundaki yeni galeri mekânında, sanatçı Ramazan Can’ın ‘Ne Yerdeyim, Ne Gökte’ isimli kişisel sergisi 9 Eylül’de açıldı. Sergi, sanatçının son yedi yıl içerisinde farklı materyallerle ürettiği eserleri bir araya getiriyor. Sergi, yörüklerin yaşadığı bölgede, kendi belleğinde yer etmiş anılarının peşine düşen Can’ın yıllar içindeki serüvenini izleyici ile buluşturuyor. Galerinin iki katında, farklı materyallerle üretilmiş eserlerin yer aldığı sergi, sanatçının bakış açısından göçebelik, Şamanizm, kimlik konuları ve temellük (sanatı kendine mal etme) temaları etrafında üç bölümden oluşuyor. Heykel, neon, resim ve yerleştirme işleri dâhil olmak üzere farklı tekniklerde üretilmiş, zengin bir seçkiyi bir araya getiren sergi, 18 Kasım’a kadar ziyaret edilebilir.

 

Jussen kardeşler, 21 Eylül’de CRR’de sahne alacak

1.İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı’nın katkılarıyla, Akademi Festival İstanbul bünyesinde düzenlenen I. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali, 21 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleştirilecek. Dünyaca ünlü müzisyenlerin katılacağı festivalin ilk yılında ana tema, ‘Doğa ve İstanbul’. Viyolonsel sanatçısı Nil Kocamangil’in sanat yönetmenliğini, Aycan Altungül’ün direktörlüğünü üstlendiği etkinliğin açılış konserini, 21 Eylül’de piyanonun yıldızları Lucas & Arthur Jussen Kardeşler, dört el piyano repertuarının en güzel örneklerini seslendirerek gerçekleştirecek. 23 Eylül’de ise efsanevi çellist Gary Hoffman ve ödüllü piyanist David Selig Türkiye’de ilk defa dinleyici ile buluşacak. İkili, Couperin, Boëllmann, Debussy, Nin ve Cassado’nun eserlerinden oluşan bir seçki sunacak.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün