Canımız yanıyor

Ülkemizin güneyinde geçtiğimiz hafta başlayan orman yangınları durdurulamıyor. Çoğu yerde müdahalelerin yetersiz kaldığı yangınlarda kayıplar inanılmaz boyutlara ulaştı.

Toplum
4 Ağustos 2021 Çarşamba

İnsanüstü dayanışma örneği

100'den fazla noktada başlayan yangınların çoğu söndürülürken Manavgat, Marmaris ve Bodrum'da tehlike devam ediyor. Birçok yerde itfaiye ekipleri, orman işçileri ve vatandaşlar omuz omuza vererek yangını söndürmek için seferber oldu. Kimi noktalarda ünlü isimlerin yaptığı canlı yayınlar etkili oldu. İhtiyaç malzemeleri ülke çapında yardım kampanyalarıyla kısa sürede toplandı.

Hava müdahalesi yetersiz kaldı

Yangının başladığı ilk günlerden itibaren havadan müdahalenin yetersizliği tartışıldı. Bazı noktalarda büyük özverilerle söndürülen yangınlar, havadan soğutma işlemi yapılamadığı için yeniden başladı. Türk Hava Kurumunun söz konusu uçaklara sahip olup olmadıkları, uçaklarının neden kullanılmadığı, ne durumda oldukları, donanımları birçok mecrada tartışıldı.

Küresel yardım çağrısı bile kutuplaştırdı

Sosyal medya ‘küresel çağrı’ mesajları ile dolup taştı. “Bize yardım edebilecek tüm ülkelere seslenmek istiyorum” ifadeleriyle başlayan ve “Lütfen bize yardım edin” şeklinde sona eren paylaşım ülke kamuoyunu ikiye böldü. ‘Help Turkey / Türkiye’ye Yardım’ çağrısının, ülkemizi aciz gösterdiğini savunan bazı ünlü isimlerin, aksi yönde düşünen takipçileri ile sosyal medyada atışmaları dikkat çekti.

 5 bin fidan

Yangın, yeni dikilecek fidanları da gündeme getirdi. Türk Yahudi Toplumu, felaketin ilk günlerinde, 5 bin yeni fidan dikeceklerini duyurdu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün