Deborah Lipstadt, ABD´nin antisemitizmle mücadele özel delegesi olarak atandı

Yahudi kuruluşlarının aylarca süren baskısının ardından Biden yönetimi, ABD antisemitizm gözlem ve mücadele özel delege adayını ünlü Holokost Tarihçisi Deborah Lipstadt olarak açıkladı.

Dünya
4 Ağustos 2021 Çarşamba

ABD yönetimi tarafından bu önemli göreve atanan, 74 yaşındaki Deborah Lipstadt, Emory Üniversitesinde Modern Yahudi ve Holokost Araştırmaları Profesörü olarak görev yapıyor. Tarihçi Lipstadt’ın sayısız kitabı bulunuyor. 2019'da kaleme aldığı ve aynı yıl Ulusal Yahudi Kitabı Ödülünü kazanan 'Antisemitizm: Burada ve Şimdi' kitabı, Amerikan Yahudi Komitesi (AJC) tarafından antisemitizm konusunda bir el kitabı olarak kabul ediliyor.

AJC Başkanı David Harris atamayla ilgili yaptığı açıklamada, "Biden yönetimi ABD liderliğinin antisemitizmle savaşında hayati önem taşıyan bu elçilik görevine Deborah Lipstadt'ı atamakla akıllıca bir seçim yaptı. Profesör Lipstadt, günümüzde sürekli şekil değiştirmesi ve çoklu kaynakları sebebiyle yüzleşmesi zorlaşan modern antisemitizm konusunda ülkenin, hatta dünyanın, önde gelen uzmanlarından biri" dedi.

Bu pozisyon ABD Kongresi tarafından 2004 yılında oluşturulmuştu. Görevde son olarak Donald Trump'ın yönetimi sırasında Elan Carr bulunuyordu. Pozisyon, Trump yönetiminin son aylarında elçilik seviyesine yükseltilmişti.

Elçinin görevi Amerika'da ve uluslararası platformda antisemitizm hakkında farkındalık yaratmak, hükümet ve kurumların Yahudi toplumlarını koruma konusunda harekete geçmelerini sağlamak.

Lipstadt, görevine başlamak için Senato’nun onayını bekliyor.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün