Manavgat´ta yangın felaketi

Antalya´nın Manavgat, Adana´nın Kozan, Mersin´in Aydıncık ve Bozyazı ilçeleri ile Osmaniye merkeze bağlı Dereobası ve Kadirli ilçelerinde orman yangınları etkisini sürdürüyor.

Toplum
29 Temmuz 2021 Perşembe

DHA'nın aktardığı haberlere göre, dört ilde de söndürme çalışmaları devam ederken, Manavgat'ta alevlerin bir kilometreye kadar yaklaşması nedeniyle Devlet Hastanesi boşaltıldı.

AFAD, Manavgat'taki yangında 3 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Manavgat Kaymakamı Yiğit, Oymapınar Barajı'nda mahsur kalan 10 kişinin ise kurtarıldığını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı son açıklamada "Yangınlarla mücadelemiz devam ediyor. Maalesef Antalya Değirmenli Mahallesi Delioğlanlı mevkisinde ikamet eden Osman Gardaş ve Şehri Gardaş'ı kaybettik. Başımız sağ olsun. Ailelerine ve sevenlerine sabırlar diliyorum" dedi. Daha önce de Akseki'de bir kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Basın açıklamasında konuşan Pakdemirli, rüzgârın yangının büyümesine olanak tanıdığını belirtti. Pakdemirli, "Evleri boşaltılan vatandaşların hepsinin konaklanması ayarlandı. 700 civarında konaklamayla ilgili odamız mevcut. Ancak şu ana kadar bir başvuru yok. Buradan da bilgilendirme yapalım. Evlerini tahliye eden vatandaşlarımız, Manavgat'ta kriz masasına uğrarlarsa kendi konaklamalarıyla ayarlama yapılacak" diye konuştu.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde çarşamba günü 12.00 sıralarında dört ayrı noktada başlayan orman yangını rüzgârın da etkisiyle hızla büyürken, alevlerin dört mahalleye yayıldığı, binaların boşaltıldığı, görevli ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahale ettiği bildirildi. Şu ana kadar bölgede 18 köy ve mahalle tahliye edilmiş durumda.

Osmaniye'de ve Mersin'de de alevlerle mücadele devam ediyor. Osmaniye'de dün çıkan ve kontrol altına alınan Dereobası mevkiindeki orman yangınıyla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındığı kaydedildi.

Kozan'da Kızlar Kalesi Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangına da karadan müdahale devam ederken, gündüz saatlerinde Çandık Mahallesi'nde çıkan orman yangının ise kontrol altına alındığı belirtildi.

Bu arada Muğla'nın Marmaris ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktığı bildirildi

AA'nın aktardığına göre, havadan ve karadan müdahale edilen yangın, kontrol altına alınmaya çalışılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Manavgat'taki yangına ilişkin yaptığı açıklamada, "Olay tüm boyutlarıyla araştırılarak yangında zarar gören vatandaşlarımıza her türlü destek sağlanacaktır" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Twitter'da yaptığı bir paylaşımda, "3'ü yanık, 2'si kırık, 57'siyse dumana maruz kalma sebebiyle toplam 62 kişi tedavi altına alındı" ifadelerini kullandı.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de yangın için "Hala devam ediyor. Yerleşim alanlarına girdi. Birçok ev ve işyeri yandı. Manavgat merkeze sirayet etti. Atlatılmış değil. Bölgedeki yerleşim alanları tahliye ediliyor. Yangına tam anlamıyla müdahale edemedik. Havadan müdahale var. Devam ettiği için trafik kilitlendi. Akıl almaz, kötü bir tablo. Tam anlamıyla neyin içinde olduğumuzu bile fark edemedik. Özel araçları mümkün olduğu kadar yollardan çekmemiz önemli" dedi.

Kaynak: BBC Türkçe

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün