SERGİ GEZMEYE İNOVATİF BİR BAKIŞ AÇISI “PARALLEL UNIVERSE”

Kültür&Sanat&Spor
19 Temmuz 2021 Pazartesi

 Selena Ataz & Doruk Barokas

Metropol AVM’deki DasDas sanat merkezinde olağanüstü bir dijital sergi, Haziran ayından Temmuz ayının sonuna kadar sanatseverlerle buluşuyor.  Paribu sponsorluğunda OUCHHH ve Zenger tarafından oluşturulan “Parallel Universe”sergisi misafirlerine dört ana başlıkta yapay zekayla oluşturulmuş görseller sunuyor. Bu başlıklar; ‘Yapay Zeka Van Gogh Veri Boyama Deneyimi’, ‘Şiirsel Yapay Zeka’, ‘Göbeklitepe Mimari Veri’ ve ‘Osman Hamdi Bey Eserleri’. Sergi, Van Gogh tablolarını sadece görmeyi değil, aynı zamanda tabloların içinde gezinebilmeyi vaadediyor. Göbeklitepe’nin figür ve motiflerini GAN ve yapay zeka teknolojisiyle sergileniyor. İlk Türk arkeolog olan Osman Hamdi Bey’in eserleri de bu eşsiz yolculukta sunuluyor. Ünlü bilim adamları tarafından yazılan milyonlarca satır teori, makale ve kitaptan öğrenen yapay zeka, gerçekliğin bilimsel bilinçli Şiirsel Kırılmasını, şiirsel yolculuk başlığında sergiliyor.

Serginin kapak fotoğrafından belli olduğu gibi Van Gogh’un eserlerinde gezmek en merak edilen kısımdı. Yapay zekayla analiz edilen renkler ve fırça dokunuşları sayesinde kendinizi gerçekten tablonun içindeki bir unsur gibi hissedebiliyorsunuz. Bu kısımda Fazıl Say’ın “Ruhumun Dalgaları” bestesinin de eşlik etmesiyle eşsiz bir ambiyans oluşuyor. Her seans 35 dakika sürüyor ve öğlen saat 13.00’dan akşam 21.00’a kadar her saat başı seanslar bulunuyor. Biletler online ya da gişeden alınabiliyor. Tam bilet ücreti 55 ₺ , öğrenci bileti 38.5 ₺, 7 yaş ve altı için de ücretsiz. Sergi 31 Ağustos’a kadar sergilenmeye devam edecek. Mutlaka görmenizi öneririz. 

 Metropol alışveriş merkezinde şans eseri fark ettiğimiz ve sizlerle paylaşmak istediğimiz diğer bir başka güzel sergi de “Kalemden Sanatlar”. Heykeltraş Nihat Özcan’ın kalemlerin uçlarıyla oluşturduğu eserleri 4 Temmuz - 3 Eylül tarihleri arasında Metropol İstanbul Vakko avlusu sergi alanında ziyaretçilerle buluşuyor. Umarız sizler de bizim gibi “Parallel Universe” ve “Kalemden Sanatlar” sergilerini beğenirsiniz. Keyifli gezmeler!

 https://www.dasdas.com.tr/sergi/

 https://www.metropolistanbul.com/tr/etkinlik/2021_06_kalemden_sanatlar

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün