Kilisenin kapısının üzerine çıkıp dans ettiler: Üç kişi gözaltında

İstanbul´un Kadıköy ilçesindeki Ermeni kilisesinin kapısının üzerine çıkan iki kişi tepki çekti. Valilik üç kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Toplum
12 Temmuz 2021 Pazartesi

Sosyal medyada pazar akşamı paylaşılan, ajanslar tarafından da servis edilen görüntülerin önceki gece çekildiği belirtildi.

İstanbul Valiliği, konuya dair şu bilgiyi verdi: “11.07.2021 Pazar günü saat: 00.55 sıralarında İlçemiz Caferağa Mahallesi Khalkedon Meydanında, Surp Takavor Kilisesi’ne araçla gelen bazı şahısların, giriş kapısı üzerine çıkarak uygunsuz davranışlar sergiledikleri tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalarda; şüpheli Y.E.U ve Ö.F.A ile aracın sahibi O.Y adlı şahıslar 12.07.2021 günü ikametlerinde yakalanmışlardır. Konuyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. İbadethaneye yapılan bu çirkin davranışı kınıyoruz.”

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Twitter’da yaptığı paylaşımda, "Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'ne yapılan saygısızlığı kınıyorum. Kutsallara saygı, en temel değerlerimizden biridir. Hangi inancın olursa olsun mabetleri, kutsalları saygıyla korumak ve yaşatmak ortak hassasiyetimizdir" ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün