İsrailli biyologlar: ´´COVID-19 yarasalarla bağlantılı değil´´

İsrailli biyologlar, Mısır meyve yarasaları ile yaptıkları araştırmalarda COVID-19´un yarasalarla bağlantısı olmadığı sonucuna vardılar.

Dünya
12 Temmuz 2021 Pazartesi

Tel Aviv Üniversitesi'nde bulunan Bat Lab (Yarasa Laboratuvarı) birçok uzman biyoloğa ev sahipliği yapıyor.  

Dünya çapında 1.400'den fazla yarasa türü bulunuyor. İnsanlarla nadiren temasa geçerler. Bazıları çevreleri için faydalıdır, çünkü çok fazla böcek yerler hatta tohumların dağılmasına ve çiçeklerin tozlaşmasına yardımcı olurlar.

COVID-19’un başlamasında bu yana yarasaların kamuoyundaki imajı büyük bir darbe aldı. Şimdiye kadar yarasaları virüse bağlayan herhangi bir kanıt bulunamadı.

İsrailli biyologlardan Maya Weinberg The Media Line'a yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar yarasalar ile COVID-19 arasında bir bağlantı olduğunu gösteren bir kanıt yok. Bilim insanlarının bu teoriyi tekrarlama şekli çok çirkindi. Dünya çapında yarasalara büyük zarar verdi, özellikle Çin'de, halkın yarasa algısını zedeledi’’ dedi.

İsrailli biyologlar yarasaların davranışlarını gözlemlemek için iki Mısır meyve yarasası kolonisini izlediler: ilk koloni kapalı bir alanda, diğeri ise doğal ortamında yaşıyor.

Biyologlar, her iki kolonideki birkaç yarasaya, hastalık semptomları oluşturan ve bağışıklık tepkisini ölçen bakteri benzeri bir protein enjekte etti.

Weinberg yapılan deney sonucunda, "Bakteri proteini alan hasta yarasaların sosyal mesafeye uyup diğer yarasaları koruduklarını gördük bu bizi çok şaşırttı" dedi.

Etiketler:

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün