Chelsea, ADL´nin ırkçılıkla mücadelesine katıldı

İngiltere´nin Londra merkezli futbol kulübü Chelsea ırkçılıkla mücadele etmek için İftira ve İnkârla Mücadele Birliği´ne (ADL) katıldı.

Dünya
8 Temmuz 2021 Perşembe

Chelsea önümüzdeki üç yıl boyunca, ADL'nin aşırılık yanlısı faaliyetler hakkında polislere bilgi veren Aşırılık Merkezi'nin genişletilmesini finanse edecek.

Chelsea, geçen hafta yaptığı açıklamada, Yahudi olmayan öğrencilerin antisemitizm ve Yahudi kimliği hakkında bilgi edinmeleri için bir kaynak olan BINAH Europe'un da finanse edileceğini belirtti. BINAH Europe, Chelsea'nin ortaklığa ne kadar ödeyeceğini açıklamadı.

Chelsea’nin sahibi Rus-İsrail vatandaşı Roman Abramovich, sporda ve başka yerlerde antisemitizm ve bağnazlıkla mücadeleyi sahiplenmesini kulübün odak noktası haline getirdi.

Chelsea Başkanı Bruce Buck, ortaklığı açıklayan açıklamasında, Abramovich'e yönelik çevrimiçi antisemit saldırılara ve oyunculara yönelik ırkçı saldırılara atıfta bulundu. “Hem erkek hem de kadın oyuncularımıza, yöneticilerimize ve kulüp sahibimize yönelik çevrimiçi nefret geçen yıl artış gösterdi” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün