İngiltere´de Yahudi karşıtlığı en yüksek seviyesine ulaştı

Londra Yahudi Cemaati Güvenlik Kurumunun (Community Security Trust - CST) verilerine göre, Yahudi karşıtı olaylar mayıs ayında Londra´da en yüksek seviyeye ulaştı.

Dünya
7 Temmuz 2021 Çarşamba

BBC haber kaynaklarına göre CST tarafından kaydedilen 201 antisemit olay, mayıs ayında yaşanan 11 günlük Gazze - İsrail çatışmasından kaynaklandı. CST yetkilileri BBC’ye yaptığı açıklamada bu çatışmadan faydalanan insanların ırkçı duygularını dışarı vurduklarını belirtti.  Yetkililer hem sokaklarda hem de internette tanık olunan ırkçı tacizlerin İsrail’le ilgili olmadığını, hedeflerin sadece Yahudi oldukları için seçildiğini sözlerine ekledi.

Kaydedilen 12 raporla bağlantılı saldırılar ve 160 kötü niyetli davranış bu döneme denk geldi. CST’de kayıtlı 20 olaydan, yedisinin hasar ve büyük saygısızlık olduğu, tehditlerin 1980 yılından beri ilk defa bu kadar yüksek düzeyde olduğu vurgulandı.

İngiltere Avamlar Kamarası Genel Sekreteri Robert Jenrick, 17 Mayıs’ta yaptığı açıklamada sosyal medyada antisemit söylemlerde ciddi bir artış olduğuna dikkat çekti.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün