Yazın renklerine bürünmüş üç serinletici detoks içeceği

Genç Mutfak
30 Haziran 2021 Çarşamba

Hemen hemen herkesin hayalidir fit bir vücut ile karşılamak güneşi… Yaz mevsiminin ilk ayını geride bırakırken, sizler için ferahlatıcı detoks içeceklerini konu aldık. Detoks sıvıları genellikle, meyve sebze sularının sıkılması ya da çeşitli malzemelerin içme suyuna katılmasıyla hazırlanır. Bu içeceklerin vücuttaki toksinleri temizleyici etkisi bulunur. Ayrıca düzenli beslenme ve hareketli bir yaşam ile birlikte uygulandığında, insan sağlığının iyileşmesine katkı sağladığı da bilinmektedir. Bazı tariflerin yağ yakıcı, vücut şekillendirici, metabolizma hızlandırıcı gibi özellikleri bulunur fakat aşırıya kaçmadan tüketmek gerektiği unutulmamalıdır.

Sağlıklı ve daha hafif hissedebilmek için aşağıdaki tariflerimizden faydalanabilir, ayrıca farklı yeme içme trendlerini işlediğimiz birçok yazıyı Şalom internet sayfasında yayında olan ArtıOnsekiz ‘Genç Mutfak’ başlığı altında bulabilirsiniz. Tüm okurlarımıza şifa dolu bir hafta diliyorum, afiyetle kalın.

 

Antioksidan Deposu

1 adet pancar

2 adet havuç

3 adet kereviz sapı

1 adet yeşil elma

½ limonun suyu

1 dilim taze zencefil

Tüm malzemeler katı meyve sıkacağından geçirilir. Bir şişe içerisine aktarılarak buzdolabında soğutulur.

 

Yeşil Çaylı Lezzet

2 çay kaşığı yeşil çay

½ adet dilimlenmiş limon

½ adet dilimlenmiş mikset limonu

½ adet dilimlenmiş portakal

Taze fesleğen

Yeşil çay bir bardak sıcak su içerisinde demlenir. Soğuduktan sonra bir sürahi içerisine aktarılır ve geri kalan malzemeler eklenir. Üzerine 1 litre kadar su ilave edilir, buzdolabında birkaç saat dinlendirilir. Ardından süzerek tüketebilirsiniz.

 

Tropik Büyü

1 dilim ananas

10 adet çilek

1 bardak soğuk su

İsteğe göre buz

Tüm malzemeler robottan geçirilerek hazır hale getirilir.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün