Çocukların hayallerini geliştirmek

Çocuklarımız uzun süredir sosyal aktivitelerden ve okulda yapılan deneylerden uzak. Bugünlerde teknolojik ürünlerin kullanımıyla yalnızlaşan çocukların hayallerini geliştirmek için yapacağımız etkinliklerle hem eğlenelim, hem de öğrenelim. Yaz mevsimi de yaklaşmışken artık etkinlikleri balkona ve bahçeye taşımanın tam da sırası diyor ve güneşin evimizi ısıtan ışınlarını camda seyretmenin keyfini çıkaracağımız bir STEAM etkinliğini paylaşıyorum.

Çocuk-Aile
2 Haziran 2021 Çarşamba

Güneş ışınları yakalayıcısı sanat aktivitesi

Gerekli malzemeler:

Beyaz veya renkli kâğıtlar, makas, yapıştırıcı bant, yapıştırıcı, yağlı pişirme kâğıdı, bitmekte olan birkaç renk mum boya, kalemtıraş veya rende, ütü (kullanırken bir büyük yardımı gereklidir)

Yapılışı:

Öncelikle evde renkli kâğıt yoksa beyaz kâğıt istenilen renge boyanır veya üzerine desen gibi isteğe bağlı renkli şekiller çizilebilir.

Kâğıtlar sonra çerçeve olarak kullanılmak üzere, şerit halinde kesilir.

Bir adet yağlı kâğıt masaya açılır. Üzerine istenilen sayıda farklı renkte mum boyadan (az ve dağınık şekilde kullanmak üzere) rende yapılır.

İstenildiği ölçüde kullanılan mum boya rendesi hazır olunca, yağlı kâğıt katlanır ve uçlarından yapıştırılır. Yağlı kâğıdın üzerine bir yetişkin yardımıyla ılık ütü basılır. Kâğıdın üzeri soğuduktan sonra etrafına renkli hazırlanan şeritler eklenir. Şeridin arka kısmına yapıştırıcı bant konur ve cama asılır.

Artan mum boya rendesiyle bir sanat çalışmasına ne dersin?

Gerekli malzemeler:

Mum boya, beyaz kâğıt, renkli kalemler, pamuk, yarım tatlı kaşığı yağ.

Yapılışı:

Kâğıdın üzerine istenilen resim veya obje renkli kalemlerle çizilir. Ve resmi boyamak yerine üzerine mum boya rendesi eklenir. Sonra, pamuk çok hafif bir şekilde yağa değdirilir ve resmin üzerindeki mum boyanın üzerinde gezdirilir. Kâğıda yapışmayan fazla mum boya temizlendikten sonra duvara asmak üzere hazır hale getirilir. Renklerin karışımı nasıl da resme yansıyor, öyle değil mi?

*UOMO STEAM Koordinatörü STEAMBOX Eğitim Danışmanı

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün