Roket saldırısı ve hava operasyonları devam ediyor

İsrail´in birçok şehri çarşamba gecesini de Gazze´den atılan roket saldırısı altında geçirirken, İsrail ordusu da Hamas hedeflerine yönelik hava saldırılarına devam etti.

Dünya
13 Mayıs 2021 Perşembe

Gece boyunca, ülkenin merkezinde ve güneyinde halkı roket saldırılarına karşı uyaran siren sesleri devam etti. Bazı bölgelerde, roketler yerleşim alanlarına düştü. Rişon Letsiyon’da, bir roket doğrudan bir eve düştü. Çarşamba sabah saatlerindeki roket saldırılarında ise, Sderot’ta evini vuran bir roket, beş yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti. İsrailli yetkililer, pazartesiden beri İsrail’e atılan roket sayısını 1200 olarak açıkladı.

Aynı saatlerde İsrail ordusu IDF de Hamas’a yönelik operasyonlarına devam etti. Gazze’de Hamas’a ait birçok binanın vurulduğu, üst düzey yetkililerin hedef alındığı açıklandı.

Ordu Sözcüsü Hidai Zilberman, “Çarşamba akşamı Hamas’ın merkez bankası, iç güvenlik örgütü gibi hükümet binalarını yok ettik. Koruyucu Duvar Operasyonunun başından beri Hamas’a ait 650 hedef vuruldu. Bunların arasında polis merkezleri, içişleri bakanlıkları da bulunuyor. Ayrıca onu üst düzey olmak üzere, 60 Hamas yetkilisi de yok edildi” açıklamasında bulundu. Zilberman, kara operasyonunun da masada olduğunu, seçeneklerin değerlendirilmeye devam ettiğini belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün