Netanyahu´nun avukatı, Meron kurbanlarının ailelerini temsil edecek

Dünya
5 Mayıs 2021 Çarşamba

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yolsuzluk davasında savunmasını yapan avukatı Amit Hadad'ın, Meron Dağı'ndaki Lag BaOmer faciasında ölen kurbanların ailelerini temsil edeceği belirtildi.

Haredilere yönelik bir haber sitesinde yayınlanan ve daha sonra yayından kaldırılan bir makalede, hahamlar ve aile temsilcilerinin Hadad'a ulaşmalarının ardından Hadad'ın birçok davayı koordine ettiği bilgisi yer aldı. Ancak daha sonra yayından kaldırılan makalenin, sponsorlu bir içerik olduğu anlaşıldı. Yazıda, kurbanların ailelerinin yasal temsilci bulmak için arayabilecekleri, bir acil yardım hattına ait telefon numarası bilgisi de yer alıyordu. 

Hadad'ın sözcüsü, Haredi cemaatindeki kişilerin, yaşanan facia ilgili açılacak sivil davalarda görev alması konusunda avukata başvurduğunu açıkladı. Hadad'ın ofisi, Ynet haber sitesine yaptığı açıklamada, avukatın “Haredi cemaatine karşı derin bir anlayışa ve bağa sahip olduğunu” söyledi.

Facianın ardından, Haredi cemaatinin önde gelenleri, Meron'da yaralanan ve ölenlerin ailelerine yardım etmek için Hadad’ın yardımcı olup olamayacağını sormak için avukatı ziyaret etmiş.

Ancak Hadad’ın davada görev alması, olası bir çıkar çatışması olarak değerlendiriliyor. Yolsuzluk davasında Netanyahu’yu savunan Hadad, bu davayı üstlenirse, büyük bir ihtimalle Netanyahu yönetimindeki hükümeti suçlayacak. İsrail Barosu da, kendilerine ulaşacak bir şikayette, durumu inceleyeceklerini açıkladı.

Meron Dağında yapılan Lag BaOmer kutlamalarında 45 kişi hayatını kaybetti. İsrail, yaşları 9 ila 65 arasında değişen kurbanlar için pazar günü ulusal yas ilan etti. Pazar günü, kurbanlar için düzenlenen son cenaze törenleri gerçekleştirildi. Olaydın ardından, hala hastanede olan 16 kişi bulunuyor. 

Seçilmiş temsilciler ve kamu görevlileri, İsrail tarihinin en büyük ölümcül sivil felaketi olarak kabul edilen trajedi üzerinden suçlamalara başladı. Birçoğu, olayla ilgili bir devlet soruşturma komisyonu kurulmasını talep etti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün