Thodex´in kurucusuna kırmızı bültenle aranma talebi

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Thodex´in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında Dışişleri ve İçişleri bakanlıklarına Kırmızı Bülten yayımlanması ve Arnavutluk´ta geçici olarak tutuklanmasına yönelik talep evrakını iletti. Thodex soruşturmasında 62 kişi gözaltına alındı.

Dünya
23 Nisan 2021 Cuma

Kripto para borsası Thodex soruşturması kapsamında, İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 78 kişiden 62'si yakalandı. Yurt dışına kaçtığı belirtilen Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında kırmızı bülten çıkarılması için girişimde bulunulduğu bildirildi. 

Adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital malzeme ve doküman ele geçirildi. Firari 16 zanlının da yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. 

Ayrıca Adalet Bakanlığı, Thodex'in kurucu ve yöneticisi Fatih Faruk Özer’in kırmızı bültenle aranması ve Arnavutluk’tan iadesi için işlem başlattı. 

Hakkında soruşturma başlatılan Thodex kripto para borsasının kurucusu Faruk Fatih Özer, dün yaptığı yazılı açıklamada, şirket hakkında yapılan iddiaların mesnetsiz olduğunu belirterek, iş seyahati nedeniyle yurtdışında olduğunu iddia etti. 

Faruk Fatih Özer, Instagram hesabında yaptığı açıklamada, 2 milyar dolarlık kripto parayla Tayland'a kaçtığı iddialarına, "Yurt dışı yatırımcı ile nihai görüşmeler yapmak için 19.04.2021'de yurt dışına çıkmış bulunmaktayım" ifadeleriyle yanıt verdi. 

Özer, Thodex'in yurt içi ve dışından çok sayıda yatırımcının dikkatini çektiğini ileri sürerek, "Yaklaşık 3 aydır sürdürülen ortaklık görüşmeleri sırasında mali ve dijital veriler birlikte incelendiğinde şirket hesaplarında anormal bir dalgalanma olduğu geçen hafta itibariyle tespit edilmiştir. Bunun sebep ve kaynaklarının ne olduğunun tespiti için Thodex Platformu geçici süre ile işleme kapatılmıştır" açıklamasında bulundu. 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün