Clubhouse, Yahudi karşıtlığı şikayetlerinden sonra birkaç sohbet odasını kapattı

Pazar günü, EliKohn3 isimli bir Twitter kullanıcısı, Clubhouse´da, kullanıcıların antisemit stereotipler kullandıklarını belirtilen "Yahudi Ayrıcalığı"nı tartışan bir sohbet odası hakkında tweet paylaştı.

Dünya
20 Nisan 2021 Salı

EliKohn3 paylaştığı tweet’te, "Yaklaşık 200 kişi, Yahudilerin federal rezervi nasıl kontrol ettiğinden bahsediyor. Antisemitizmin bu kadar fazla olduğuna inanamıyorum" ifadelerini kullandı.

Günün ilerleyen saatlerinde Clubhouse, ayrımcılıkla mücadele politikalarını ihlal eden grupları kapattığını duyurdu.

Clubhouse EliKohn3’ün tweet’ine yanıt vererek, ancak özel olarak herhangi bir hesap veya gruba atıfta bulunmadan, "Politikalarımızı ihlal ettiği tespit edilen birkaç odayı kapattık ve bazı kullanıcıları süresiz olarak Clubhouse’dan sildik. Clubhouse'da her türlü ırkçılık, antisemitizm, nefret söylemi ve taciz yasaktır ve topluluk kurallarının doğrudan ihlalidir" ifadelerini kullandı.

İftira ve İnkârla Mücadele Birliği CEO'su Jonathan Greenblatt, Jewish Insider'a yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz haftalarda Clubhouse'da yayıldığını gördüğümüz antisemitizm, özellikle de bu hafta sonu yaşanan çirkin artış, Yahudi karşıtlığının sürekliliğinin ve sosyal medyayı nasıl etkilediğinin acı verici bir hatırlatıcısıdır’’ dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün