Netanyahu: ´İran´a karşı mücadelemiz zor bir görev´

Dünya
14 Nisan 2021 Çarşamba

İran'ın 'nükleer terörizm' olarak açıkladığı Natanz Nükleer Tesisinde meydana gelen enerji kesintisinden saatler sonra, İsrail Başbakan Binyamin Netanyahu, pazar günü yaptığı konuşmada “İran'ın nükleer silahlanmasına karşı olan mücadelemiz zor bir görevdir” dedi.

İsrail'in kuruluşunun 73. yılı münasebetiyle ordu ve istihbaratın üst rütbeli mensuplarına konuşan Netanyahu, Natanz olayıyla ilgili doğrudan bir yorumda bulunmadı. Netanyahu şöyle konuştu: “İran'a ile onun vekillerine ve nükleer silahlanmasına karşı verdiğimiz savaş zor bir görevdir. Bugünün durumunun yarın da geçerli olacağı anlamına gelmez... Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir çaresizlikten, burada inşa ettiğimiz bir dünya gücüne geçişimizi, İsrail'de neler başardığımızı anlatmak çok zor. Kesinlikle bir bölgesel gücüz ama birçok yönden de global bir gücüz. Umuyorum ki, bu yolda yürümeye ve David'in kılıcını ellerinizde tutmaya devam edersiniz.”

Başbakan Netanyahu açıklamalarını, Batılı istihbarat servislerinin Natanz Tesislerinde yaşananların arkasında Mossad'ın olduğunu iddia etmelerinden sonra yaptı. Onlara göre saldırı İslam Cumhuriyeti'nin nükleer programına karşı yapılmış 'önemli bir darbeydi'.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün