Minik ama etkili makyaj hileleri

Bazen makyaj yaparken, ayna karşısında “Uff bu ne ya, hiç olmadı” dediğiniz oluyordur. Bazen canlı görünmek isterken yorgun, hokka burun yapmak isterken koca bir burun yapabiliyoruz. O yüzden bu ay basit makyaj hilelerinde bahsedeceğim.

Ceyda HAVLUCU Yaşam
24 Mart 2021 Çarşamba

Düşük gözleri kaldırmak için

Cilt tonundan yarım ya da bir ton daha açık kapatıcıyı, gözün dış köşelerinden yukarı doğru sürüp dağıtmak. Farı sürerken kaşın bitiş noktası ile hizalı şekilde üçgen oluşturmak. Yukarı doğru hafif kuyruklu bir eyeliner çekmek. Bir de, masacara sürerken, dış köşelere daha yoğun sürmek. Uygulanabilecek en basit yöntemler. Ancak hepsini uygulayacağız diye bir kural yok tabi ki. Eğer kuyruklu eyeliner çekmeyi beceremiyorsanız, hiç sürememek daha iyi bir seçenek olabilir; yanlış sürülmüş bir eyeliner gözleri daha da düşük gösterebilir.

Kaş ve göz mesafesi çok dar olanlar için

Bu bölgeyi daha geniş göstermek için, katlanma bölgesine çok koyu renk far uygulamamanızı öneririm. Ayrıca kaş altına hafif parlak bir far, aydınlatıcı ya da kaş altını aydınlatmak için olan özel ürünlerden birini uygulamak daha ferah bir görüntü yaratacaktır. Ancak uygulayacağınız ürünün simli olmamasına ve transparan olmasına dikkat edin. Sarı alt tonlu, yoğun bir aydınlatıcı sürüp, sonra “Assoliste benzedim” derseniz, karışmam.

Dolgun yanaklar için

İki parmak kuralını duymuş muydunuz? İşaret ve orta parmağımızı burnumuzun yanına koyuyoruz. Sonra da, parmağımızın dibinden itibaren, elmacık kemiklerini takip ederek, yuvarlak hareketlerle çapraz ve yukarı allığı dağıtalım. Yanlış bölgelere uygulanmış allık yüzü daha çökük ve yaşlı gösterir. Eğer tiyatroda buna uygun bir rolünüz yoksa önerim allığı fırçayla yanakta gelişi güzel dağıtmamaktan yana.

Daha ufak ve kalkık bir burun için

Öncellikle ihtiyacımız olan koyu kahve ya da küllü kahve gibi cilt tonumuza uygun, kızıllık barındırmayan bir ürün. Gölgelendirme yapacağımız için, ürünün kızıllık barındırması, hokka gibi bir burundan daha çok, yüzümüzde tüp patlamış efektine neden olabilir. Allık, far, fondöten, kapatıcı, bronzer hiç fark etmez. Doğru tonda bir ürün ve en rahat ettiğiniz formül yeterli olacaktır. Burnumuzun tam üstüne parmağımızı yatay olarak koyuyoruz, parmağın tam burun kemiğinin üzerine gelmesi gerekiyor. Ürünü ince bir şekilde parmağımızın iki yanına sürüyoruz. Bu uygulama burunun daha ince görünmesini sağlayacak. Bir de kalkık görünsün derseniz, o zaman, burnun tam ucuna bir yuvarlak daha çizmemiz gerekiyor. Bu yuvarlağın boyutu tamamen burun şeklinizle alakalı. Mutlaka yuvarlağın alt tarafı iki burun deliğinizin arasından geçen ince alanın başı olmalı. Şimdi sürdüğümüz ürünü dağıtabiliriz. İster fırçayla, ister parmakla, önemli olan keskin bir çizgi kalmaması. Aksi takdirde anime karakterlerine benzeyebilirsiniz, sorumluluk kabul etmem. Bitti mi? Bitmedi. “Yoğun gece makyajı yapıyorum, daha keskin ve temiz bir görüntü istiyorum” derseniz, çizdiğimiz yerlerin tam ortalarına cilt renginizden yarım ton açık bir kapatıcı ya da fondöten uygulayabilirsiniz. “Işıldamak istiyorum” diyenler de, aynı alanlara aydınlatıcı uygulayabilir. Özellikle çizdiğimiz yuvarlağın tam ortasına süreceğiniz yoğun parlak bir ürün, hokka görünümüne baya destek oluyor, benden söylemesi.

Daha büyük ve dolgun dudaklar için

En bilinen yöntem, dudak kalemini dudakların dışından çizmek. Ancak bana sorarsanız, bu uygulamayla dudaklar tam olarak timsah dudağına benziyor. Siz seviyorsanız devam edin tabii ama sevmeyenler için başka önerilerim var. Her şeyden önce, şu ruju düzgün sürün. O kadar çok, öylesine sürüp çıkan var ki, fark etmeden dudaklarımızın daha da küçük görünmesine neden oluyoruz. Öncelikle rujunuzu, dudak çizginize kadar düzgünce sürdüğünüze emin olun. Eğer zor geliyorsa, dudak kaleminden yardım alabilirsiniz. Rujumuzu doğru sürdükten sonra, daha dolgun görünüm için birinci yöntem, yoğun bir parlatıcıyı dudağın tam ortasına kondurmak. Evet, bu kadar basit. İkinci yöntem ise, ruju sürdükten sonra, bir-iki ton daha koyu bir renk kalemle dış köşelerinden başlayıp, dudağın yarısına kadar sürmek. Eğer bitirdiğiniz noktada iki renk geçişi çok sert kalıyorsa, dudaklarınızı yapıştırıp açmayı, hafifçe parmakla dağıtmayı deneyebilirsiniz.

Daha çıkık elmacık kemikleri için

Ahhhh şu elmacık kemikleri, nasıl da yüzün bütün hattını değiştirebiliyor. Parmaklar hazır mı? Onları yine kullanacağız, bu sefer de elmacık kemiklerini üzerine koyuyoruz ve burun için kullandığımız kontör ürünün aynısını parmağın tam altından, çizgi şeklinde sürüyoruz. Aman dikkat kemiğin bitti yerde kontürü de kesmemiz lazım. Aksi takdirde yine yanaklarımızı aşağı çekmiş oluruz. Her iki yanağa da uyguladıktan sonra yuvarlak hareketlerle ve hep yukarı doğru (Milyonuncu kez söylüyorum ama bu hatayı yapan çok var, aksi takdirde yanaklar aşağı sarkık görünür) fırça ile dağıtabiliriz.

Daha küçük ve şekilli bir çene için

Özellikle kare şeklinde çeneye sahip olanlar burada mı? Aynı kontür ürünümüzü alıp, kulağımızın tam altında başlayan çene kemiğini buluyoruz. Burası başlama noktamız. Çene kemiğine yakın bir hat izleyerek üçgen şeklini verip yine dağıtıyoruz.

Daha dar bir alın için

Neymiş şu kontür diyecekseniz ama gerçekten de öyle. Aynı kontür ürünümüzü saç köklerine doğru yarım daire şeklinde sürüyoruz. Ayrıca alının tam ortasında saç köklerinden aşağı doğru bakan ufak bir üçgen çizmek, alnın en geniş alanı olduğu için, yüzün daha şekilli görünmesini sağlayacaktır. Sonra tabi ki dağıtıyoruz.

Önemli bir hatırlatma yapmak isterim ki, bu uygulamaların hepsini, herkes kullanacak diye bir şey yok. Hâlihazırda küçük bir alnınız varsa, daha da daraltmaya çalışmak, kaş yaparken göz çıkarmak gibi olur. Ya da benim gibi göz - kaş arası mesafeniz zaten otoban genişliğindeyse, kaş altını aydınlatmak, gelinin kız kardeşi yapar sizi, benden söylemesi. Herkesin kendi yüzüne göre, doğru tüyoları seçip uygulaması yeterli olacaktır.

Daha da önemli bir hatırlatmayla yazımı bitirmek isterim. Herkes hokka burunlu, dolgun dudaklı olacak ya da böyle olmayı isteyecek diye bir şey de yok. Bunlar sadece güzellik endüstrisinin belirlediği standartlar. Yasalar değil. Zaten bizim dışımızda kim, en güzel nasıl göründüğümüze karar verebilir? Hepimiz kendimizi en beğendiğimiz halimizle en güzeliz.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün