Netanyahu Tel Aviv´den Mekke´ye doğrudan uçuş sözü verdi

Netanyahu, 23 Mart´ta yeniden seçilmesi halinde Tel Aviv´den Mekke´ye uçak seferleri başlatmayı vaat etti.

Dünya
22 Mart 2021 Pazartesi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kanal 13 televizyonuna verdiği demeçte, seçim vaadinde bulunarak, "Yeniden seçilirsem Tel Aviv'den Mekke'ye doğrudan uçuşları hayata geçireceğim. Üzerinde çalışıyorum. Bu, uyguladığımız küresel devrimin bir parçası ve tarihi bir değişiklik olacak" ifadesini kullandı.

Netanyahu İsrail Hayom gazetesine yaptığı açıklamalarda, ‘’İsrail'i ekonomik olarak kalkındıracağım, her yetişkine 750 şekel, her çocuğa 500 şekel, işyerleri için hibe ve işletmelere çalışanlarını geri getirmeleri için teşvikler vereceğim. Yeni kurulmuş ve orta ölçekli işletmelerde vergilendirmeyi önemli ölçüde azaltacağım ve katma değer vergisini (KDV) altı aylığına durduracağım. Ek olarak, İsrail'i küresel bir internet sağlayıcı yapacak beşinci nesil (5G) teknolojisi içeren mega projeler de başlatacağım’’ dedi.

Ynet televizyonuna 16 Mart'ta yaptığı açıklamada Netanyahu, İsrail'in 4 ülkeyle daha ilişkileri normalleştireceğini belirtmişti.

ABD eski Başkanı Donald Trump'ın damadı Jared Kushner, 15 Mart'ta The Wall Street Journal gazetesinde yayımlanan makalesinde, Suudi Arabistan, Katar, Umman ve Moritanya'nın İsrail ile ilişkileri normalleştirme anlaşmasına varmaya yakın olduğunu yazmıştı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün