İsrail´de ilk ağızdan alınan COVID-19 aşısı yapımına başlandı

Bir İsrail-Amerikan ilaç şirketi, dünyanın ilk oral COVID-19 aşısı olabilecek aşı için 1. Faz klinik deneyi başlatmaya hazırlanıyor.

Dünya 1 yorum
22 Mart 2021 Pazartesi

Kudüs Hadasa Tıp Merkezi bünyesindeki ilaç şirketi Oramed Pharmaceuticals, hafta sonu Premas Biotech ile COVID-19 oral aşısı geliştirmek için ortaklık kurduğunu duyurdu.

Premas, 2020’nin mart ayından bu yana COVID-19’a karşı aşı geliştirmek için çalışıyor. Oramed ise, diyabetikler için bir oral insülin kapsülünün ABD Gıda ve İlaç İdaresi aracılığıyla 3. Gaz klinik denemelerini yapıyor.

Oramed’in CEO'su Nadav Kidron şirketlerin bu yılın başlarında bağlantı kurduğunu ve devrim yaratabileceklerini fark ettiklerini açıkladı.

Kidron yaptığı açıklamada, "Ağızdan alınan bir COVID-19 aşısının hızlı ve geniş çapta dağıtımı birçok engeli ortadan kaldırarak, insanların aşıyı evde almalarına olanak tanıyacak. Bu aşının COVID-19 varyantlarına çok daha dirençli olması gerek. Ek olarak, maya bazlı bir aşı yapıyoruz. Bu da aşının üretim süresini ve maliyetini rakip aşılardan çok daha ucuz hale getiriyor’’ dedi.

Kidron ayrıca oral ilaçların daha az yan etkiye sahip olduklarını belirtti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün