´´İsrail pandemiyi sonsuza dek geride bırakmış olabilir´´

İsrail´deki yeni vakaların yanı sıra ağır hasta sayısı aralık ayından bu yana en düşük seviyesinde.

Dünya
19 Mart 2021 Cuma

İsrail Sağlık Bakanı Yuli Edelstein’ın perşembe günkü açıklamasında, ‘‘İsrail'in koronavirüs salgınını sonsuza kadar geride bırakmış olabilir, çünkü yeni günlük vaka ve ciddi durumdaki hasta sayısı düşmeye devam ediyor. Geçmişte, bu vaka sayılarına ulaşmak için sıkı bir karantinaya ihtiyacımız oluyordu. Şimdi her yer açık ve vakalar yine de azalmaya devam ediyor. Zor zamanların geride kaldığına inanmaya başlıyorum” dedi.

Her bir virüs taşıyıcısının kaç kişiyi enfekte edebileceğini ölçen R oranı 0,68'e düştü. R oranı 0,8'in altına düştüğünde, pandeminin düşüşte olduğu kabul edilir.

Perşembe gecesi hükümet, bazı kısıtlamaları hafifleten yeni düzenlemeleri onayladı.

Cuma gününden itibaren, tamamen aşılanmayan veya iyileşmeyen İsrailliler, hızlı bir COVID-19 testinden geçerek yeşil pasaport ile işletilen mekanlara gidebilecek.

5.000 kişi kapasiteli kapalı mekanlarda 1.000 kişiye kadar veya kapasitelerinin %75'ine kadar ağırlama imkânı sağlanacak ve daha büyük mekanlarda maksimum%30 kapasite ile 3.000 kişiye kadar ağırlama imkânı sağlanabilecek.

10.000 kişiye kadar oturma kapasitesine sahip açık alanlara 3.000'den fazla misafirin girmesine izin verilmeyecek 10.000'den fazla sandalyeye sahip olanların ise 5.000 kişiyi ağırlamasına izin verilecek.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün