AYRILMAZ İKİLİ TULLY VE KATE

Yeni dizi önerimiz; Firefly Lane ile karşınızdayız… Bu muhteşem arkadaşların serüvenleri kaçmaz!:)

Kültür&Sanat&Spor
8 Mart 2021 Pazartesi

Liza Cemel

Bu haftaki Şalom ArtıOnsekiz dizi önerimiz “Firefly Lane”. Hem dizinin konusu hem de iki kadın başkahramanın ebedi fakat inişli çıkışlı dostluğu göz önünde bulundurulduğunda tam da “Dünya Emekçi Kadınlar Günü”ne yakışır bir öneri olduğunu düşündüm.

2021’in Şubat ayında Netflix’te vizyona giren dizi aslında aynı isimli bir romandan uyarlanma. 2008’te yayınlanan ve Kristin Hannah tarafından kaleme alınan bu roman Tully ve Kate adında iki genç kızın Firefly Lane adlı sokakta komşu olmaya başlamasını ve böylece ayrılmaz dostluklarının seyrini ustaca işliyor.

Hayatta farklı yollar izleyen ama hiç ayrılmayan ikilinin ilişkileri, sevgi; destek; bolca kahkaha; biraz da ihanet temalarıyla harmanlanıyor ve dizi 30 yıllık süreyi geçmişe dönüş sahneleriyle seyirciye sunuyor. 70’lerdeki gençlik yılları, 80’lerdeki üniversite ve ilk iş deneyimleri ve 2000’li yıllardaki orta yaş halleri ele alınarak arkadaşlıklarının farklı dönemleri ve o dönemlerin getirdiği farklı karmaşalar ve eğlenceleri konu alıyor.

Yapımcılığını Maggie Friedman’ın yaptığı ve oyuncuları arasında Katherine Heigl, Sarah Chalke, Ben Lawson gibi ünlü ve başarılı oyuncuların yer aldığı dizinin her bölümü yaklaşık 50 dakika sürüyor ve ilk sezon 10 bölümden oluşuyor.

Bir solukta ve çok keyifle izlediğim bu diziyi siz takipçilerimizin de beğenisine sunuyorum.

Bu vesileyle hem birbirimizi yücelttiğimiz, desteklediğimiz ve özgürce yaşadığımız bir Dünya Kadınlar Günü ve yılları ümit ediyorum, hem de iyi seyirler diliyorum.

Dizi için hazırladığımız inceleme videosunu aşağıdaki linkten veya sosyal medya hesaplarımızdan izleyebilirsiniz.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün