Komedyenlerin ağzından Purim hikâyesi

New Yorklu komedyenlerin Ester´in Kitabını esprili bir dille yorumladıkları etkinliğin tüm geliri yoksullukla mücadele eden Yahudi kuruluşa aktarılacak.

Selin KANDİYOTİ Kültür
24 Şubat 2021 Çarşamba

Howie Mandel, Bob Saget Jeff Garlin, Susie Essman, Jeff Ross, Judy Gold ve daha birçok ünlü isim Met Council adındaki yoksullara yardım eden Yahudi kurumu için 22 Şubat’ta eğlenceli bir Purim etkinliğine imza attı.

İnternet üzerinden pazartesi New York saatiyle 20.00’de yayınlanan şovda Purim’in hikâyesi komik bir dille yeniden yorumlandı.

Komedyenlerden oluşan ekibe New York Times’ın antisemitizm konularında sesini yükselten fikir yazarı Bari Weiss de katıldı. Met Council CEO’su David Greenfield karanlık COVID günlerinde Purim’in tarihinin tam da ihtiyaç olan azim ve umut hikâyesi olduğunu söyledi. Purim Bayramında Yahudi halkının Kraliçe Ester sayesinde nasıl Pers Kralı Ahaşveroş ve zalim veziri Aman’dan kurtulduğu anılıyor. Bu neşeli bayramda ziyafet çekilmesinin, eğlencelerin düzenlenmesinin yanı sıra bu hikâyenin okunması adeti bulunuyor. Bu bayramın en önemli çağrısı ise ihtiyaçlılara yardım edilmesi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün