Göztepe Kültür Derneği hız kesmiyor

Koronavirüs yüzünden zor zamanlar geçiren insanımızın nefes almak ve sosyalleşmek için teknolojiye tüm gücüyle tutunduğu günlerdeyiz. Yapılan tüm paylaşımlar, bir arada el ele olmayı ve etkileşmeyi amaçlıyor.

Toplum
24 Şubat 2021 Çarşamba

Vivet Yohay

Tüm toplumun ilgiyle izlediği DJ Yosi Gabay 10 Ocak’ta herkesi ekran başına toplamayı başardı. Genç, yaşlı tüm bireylerin ruhu müzikle beslendi. Moderatörümüz Betsy Bahar, GKD çatısı altında en yakın zamanda yan yana olmayı dileyerek programı sonlandırdı.

Sıradaki etkinliğimiz, uzun zamandır düşünülen ve hepimizi heyecanlandıran bir Zoom zincirinin ilk halkası idi. Derneğimiz tüm cemaatimizin köklerine inen bu zincire İzmir’den başladı.

Moderatörümüz Nedim B.Eskinazi, 17 Ocak’ta gerçekleşen ‘Geçmişten Günümüze İzmir Yahudileri’ söyleşimize Hahambaşı Rav İsak Haleva, Rav İsak Alaluf, Sami Azar, Sara Bencuya Pardo ve Lina Eskenazi’yi tanıtıp, sorularını yönelterek başladı. Konu başlıklarının tarih, yaşam ve lezzetler olduğu programda zaman akıp geçti.

21 Ocak günü konuklarımız Doli Levi ve Jak Mizrahi, moderatör Elyo Baron ile Anadolu yakasında yeni yerinde faaliyete geçen Minix Anaokulu hakkında bilgilendirici bir sohbet gerçekleştirdiler.

24 Ocak’ta ‘GKD ile Öğle Kahvesi’ moderatörü Betsy Bahar, Aslı Omağ’la çok yönlü sanat hayatını ve gelecekteki planlarını anlatan bir sohbet gerçekleştirdi.

Hahambaşı Rav İsak Haleva’nın da katıldığı Tu Bişvat etkinliği, Rav İzak Peres’in anlatımı, her yemişin duasını eden miniklerimiz ve Renin Meseri konseri ile son buldu. Bu faaliyetin konuklarını gençlik başkanımız Rakel Haleva ve gençlerimizden Lara Halet çok güzel ağırladı.

31 Ocak günü öğrenci, profesyonel ve ebeveyn gözünde Amsterdam’da yaşamı anlatan programın konukları Ari Dinar, Belin Eskinazi, Sarp Barokas ve Viket Benzesin idi. Moderatörümüz Nedim B.Eskinazi sorduğu sorularla oradaki yaşama ışık tuttu.

Moderatör Betsy Bahar, 4 Şubat’ta Bilge Şen ile gerçekleştirdiği ‘GKD ile Akşam Kahvesi’ sohbetinde tiyatronun, bu pandemi döneminde nasıl etkilendiği konusunu irdelerken, çok yakında sahnelerde yer alma dilekleri yenilendi.

7 Şubat’taki etkinlikte zincirin ikinci halkası Edirne, konuklarımız ise Niso Kaneti, İda Benromano, Silvyo Ovadya ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan idi. Moderatörümüz Nedim B.Eskinazi; yine tarih, lezzet ve yaşam konu başlıklı sorularla karşımızdaydı. Edirne Sinagogunun müze oluşu hakkındaki tüm bilgileri veren Silvyo Ovadya, Edirne Mezarlığının da korunması konusunda neler yapılabileceğinin araştırılacağını belirtti.

Sevgi-Sevgililer Günü olarak bilinen 14 Şubat’a özel GKD DJ Team, çok şık ve özel bir program ile karşımızdaydı. Zoom ve Instagram yayını ile önceden izleyicilerden istek alan şarkıları hazırlayan Dj Team arkadaşlarımız Meno Malki ve Elyo Baron çok titiz bir çalışma yaparak görsel klipleri ve müzikle ruhlarımızı beslediler.

21 Şubat’taki ‘GKD ile Öğle Kahvesi’nin konu başlığı ‘Pandemideki davetler’ idi. Söyleşimizin konukları, Alcoholoco, Betty Mazalto, İzzet&Yakar Music, Pixus, Royalty Organization ve Yosi Event oldu. Moderatörümüz Betsy Bahar cemaatimizin davet-organizasyon duayenlerinden geçen yıl, bugün ve çok yakın gelecekte yapılması planlanan etkinlikler hakkında bilgi aldı.

Bu Zoom sohbetlerimizi kaçıranlar GKD Etkinlikler sosyal medya sayfamızdan izleyebilirler.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün