İsrail Moldova´da mahsur kalan vatandaşlarını kurtardı

Geçtiğimiz perşembe günü İsrail Havayolları, uçuş sınırlamalarından dolayı İsrail´e dönemeyen vatandaşlarını almak için Moldova´ya uçak yolladı. İsrail ayrıca, yerel Yahudi toplumu için yaklaşık yarım ton Pesah malzemesi gönderdi.

Dünya
18 Şubat 2021 Perşembe

Moldova hükümetinin Ulusal Halk Sağlığı Acil Durum Komisyonu, pazartesi günü 15 Nisan'a kadar yürürlükte kalması planlanan bir acil durum bildirimi yayınladı. Ticari havayollarına, olağanüstü hâl sırasında hizmetlerin durdurulup durdurulmayacağına bağımsız olarak karar verme yetkisi verildi.

Bunun üzerine İsrail Havayolları İsrail vatandaşlarının evlerine döndürmek için uçak gönderdi. Ayrıca yerel Yahudi halkı için yarım ton Pesah malzemesini Moldova’ya getirdi.

Moldova'daki Yahudi cemaati hahamlarından Pinchas Saltzman, İsrail’den gelen Pesah malzemelerinin (kaşer şarap, et vb.) dağıtılmasına ve organize edilmesine yardım etti.

Saltzman, İsrail Havayolları CEO'su Uri Sirkis'e cömertliği için teşekkür ederek, yiyecekler şimdi gönderilmeseydi Moldova'daki Yahudi cemaatinin Pesah yemeği için kaşer malzeme bulmada zor zamanlar geçireceğini belirtti.

Moldova hükümeti, ülke genelinde artan COVID-19 vakalarını, sınırlamaların nedeni olarak gösterdi.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün