Biden 1 ay sonra nihayet Netanyahu´yu aradı

ABD Başkanı Joe Biden göreve başladıktan 1 ay sonra İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefonda görüştü. Konuşma yaklaşık 1 saat sürdü.

Dünya 1 yorum
18 Şubat 2021 Perşembe

İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, ‘‘Biden ve Netanyahu’nın görüşmesi oldukça dostça ve samimiydi ve yaklaşık 1 saat sürdü" denildi. Görüşmenin gündeminde İran, Arap ülkeleriyle normalleşme ve COVID-19 salgınının yer aldığı belirtildi.

Netanyahu Twitter’dan yaptığı paylaşımda, İsrail ile ABD arasındaki güçlü ilişkileri daha da güçlendirmek için birlikte çalışacaklarını belirtti.

Konuya ilişkin Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise, ‘‘Başkan Biden, İsrail ile Arap ve Müslüman dünyasındaki ülkeler arasındaki ilişkileri normalleştirme sürecine ABD'nin desteğini vurguladı. Kendisi, İsrailliler ile Filistinliler arasındaki barış da dahil, bölgede barışın yayılmasına yönelik çabaların önemine dikkat çekti. İki lider, bölgenin yüzleştiği meydan okumalar karşısında stratejik işbirliğini sürdürmenin iki ülkenin de ortak çıkarı olduğunu teyit etti" ifadelerine yer verildi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün