Facebook, yanlış COVID-19 iddialarının ´kara listesini´ genişletiyor

Facebook pazartesi günü yaptığı açıklamada, platformdan yasakladığı sahte sağlık iddialarının listesini, genel olarak aşılar hakkındaki zehirli veya otizme neden oldukları gibi iddiaları içerecek şekilde genişleteceğini belirtti.

Dünya
15 Şubat 2021 Pazartesi

Facebook, koronavirüs, aşısı ve COVID-19'un insan yapımı bir virüs olduğu ve aşıların tehlikeli olduğu da dahil olmak üzere aşılarla ilgili yanlış iddia türlerinin arttığını belirtti. Facebook, çürütülmüş iddiaları defalarca paylaşan grupları, sayfaları ve hesapları kaldıracağını açıkladı.

Şirket, salgın sırasında COVID-19 aşılarının yanlış bilgileriyle mücadele etmek için daha katı politikalar getirdi. Facebook ayrıca, kullanıcıların koronavirüs aşısını nerede ve ne zaman alabileceklerini öğrenmelerine yardımcı olacağını belirtti.

Facebook, Johns Hopkins Üniversitesi ve elli yaşın üzerindekileri etkileyen konulara odaklanan ABD merkezli bir grup (AARP) ile siyah, Latin, Yerli Amerikalılar ve 50 yaşın üzerindeki insanlara, koronavirüs aşısı hakkında endişelerini giderecek eğitimi ulaşmak için ortak olacak.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün