Sheldon Adelson Kudüs´te gömülecek

Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden, İsrail´in en büyük destekleyicilerinden ve fon sağlayıcılarından Amerikalı milyarder Sheldon Adelson, Zeytin Dağında gömülecek.

Dünya
20 Ocak 2021 Çarşamba

Las Vegas’ta kumarhaneler zinciri sahibi olan, dünyanın en zenginlerinden Sheldon Adelson, Yahudi meselelerini destekleyen ve bunun için büyük bağışlar yapan bir isimdi. Aynı zamanda Cumhuriyetçi Parti adaylarının başkan seçilmesi için düzenlenen kampanyalara bağışlar yapan Adelson’un 2016’da Donald Trump’ın Cumhuriyetçi Parti'den başkan aday adaylığını desteklemesi diğer partililerin de Trump’ı desteklemeye karar vermesinde etkin olmuştu.

Adelson Cumhuriyetçi Yahudi Koalisyonunun da baş destekleyicisiydi. Kuruluşla çalıştığı yıllar içinde Cumhuriyetçi Parti’ye oy veren Yahudilerin sayısının artmasında önemli rol oynadı.

İsrail medyasında yer alan haberlere göre Adelson’ın naaşı İsrail’de havalimanına vardığında, desteklediği ve kampanyasına bağış yaptığı politikacılardan biri olan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu bir süre ABD ve İsrail bayrağına sarılı tabutun yanında kaldı.

Adelson’ın eşi Miriam yaptığı açıklamada, “Eşimin ölümü çok büyük bir kayıp ancak artık acı çekmeyeceğini bilmek ve yakında Siyon’da ulusumuzun en önemli insanlarının yanına, Zeytin Dağına defnedileceğini bilmek bir nebze de olsa rahatlatıyor” dedi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün