ABD İç Güvenlik Bakanı, Yahudi gruplarıyla antisemitizmi görüştü

Latin Amerikalı ve Yahudi kökenli, ABD´nin yeni İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas, Zoom üzerinden Yahudi gruplarıyla görüşerek, aşırı sağcıların yükselmesi ve Trump yönetiminin kısıtlayıcı göçmen politikasıyla ilgili görüştü.

Dünya
13 Ocak 2021 Çarşamba

Katılımcılar, 90 dakikalık toplantıda Mayorkas’ın daha çok dinlediğini belirttiler. Katılımcılardan bazıları İç Güvenlik Bakanlığının sağ kanattaki antisemitizmle savaşması için daha fazla çaba sarf etmesini istediklerini belirtti. Nefret karşıtı gruplar, Trump yönetiminin aşırı sağcı grupların takibini hafife almış olmasının hata olduğunu dile getirdi.

Katılanlar ayrıca yeni Başkan Biden'ın, seçim kampanyalarında verdiği, Trump göçmenlik yasalarını değiştireceğiyle ilgili sözünü, Mayorkas'a defalarca hatırlattılar. Biden, Trump'ın mülteciler üzerinde uyguladığı kısıtlamayı kaldırıp, gözaltına alınmış çocukları serbest bırakacağını belirtmişti.

Obama döneminde iç güvenlik bakanlık yardımcılığı yapan Mayorkas da, Yahudilerin azınlık olarak korunması ihtiyacını öncelik olarak gördüğünü dile getirdi.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün