Cumhuriyetçi Kongre Üyesi “Hitler bir konuda haklıydı” sözü için özür diledi

Bir konuşmasında “Hitler bir konuda haklıydı” diyen ABD Cumhuriyetçi Parti Illinois Eyaleti Temsilcisi Mary Miller, görüşlerini savunmasına rağmen, söz konusu sözlerinden dolayı özür diledi.

Dünya
13 Ocak 2021 Çarşamba

Trump taraftarlarından oluşan bir güruhun Kongre Binasını basmasından az önce gerçekleşen bir mitingde Mary Miller, Cumhuriyetçilerin gençlere ulaşmasının önemi ile ilgili bir konuşma yapmış ve “Hitler bir konuda haklıydı: Gençleri kendi safına çekenlerin bir geleceği olur” demişti.

Açıklama İftira ve İnkârla Mücadele Birliği’nin yanı sıra birçok siyasi isim tarafından da kınanmıştı.

Cuma günü Miller, bir özür metni yayınladı ve bu metinde Yahudi cemaatinin dostu olduğunu ve her ne kadar konuşmasında İsrail’le ilgili bir şey söylememiş olsa da bir İsrail destekçisi olduğunu belirtti. Özür metninde, “Sözlerimin neden olduğu üzüntü için içtenlikle özür dilerim. Dış güçlerin gençlerimiz üzerindeki etkisinin tehlikesini açıklamak için tarihin en kötü diktatörlerinden birinin sözlerine atıfta bulundum ve bunun için pişmanlık duyuyorum. İsrail’i içtenlikle destekliyorum ve her zaman Yahudi cemaatinin güçlü bir savunucusu ve müttefiki olmaya da devam edeceğim” dedi.

Miller Twitter hesabından yaptığı açıklamada da, sözlerinin amacının kötü diktatörlerin gençleri yeniden eğitme çabalarını kınayarak benzer çabaların ülkelerinde sol görüşlü radikaller tarafından sarf edildiğine dikkat çekmek olduğunu söylemişti. Ancak söz konusu konuşma diktatörler ile ilgili değildi ve Miller tepki çeken sözünü Cumhuriyetçilerin çocukların kalplerini ve zihinlerini kazanması gerektiğini söylemesinin hemen arkasından dile getirmişti.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün