UÖMO öğrencileri fen yarışmasında dünya ikincisi oldu

Korea International Science Fair´de ´Computer Science´ Kategorisi´nde yarışan Ulus Özel Musevi Okulları Fen Proje Takımı´ndaki iki lise öğrencisi projeleriyle dünya ikincisi oldular. 7.Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışması Finalinde aynı proje ile yarışan öğrenciler, bu yarışmada da lise kategorisinde ikincilik elde ettiler.

Toplum
6 Ocak 2021 Çarşamba

Dünyanın dört bir yanından yaklaşık 1000 projenin başvurduğu Korea International Science Fair'e (KSEF), ‘Birlikten Güç Doğar’ isimli projeleri ile katılan UÖML öğrencileri dünya çapındaki bu yarışmada gümüş madalya ile onurlandırıldı. İçeriği ve sunumu ile jürinin dikkatini çeken proje, aynı zamanda dünya üniversiteleri tarafından kabul edilen Index’de makale olarak yayınlanacak. Bu proje ile 7.Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışmasına da başvuran öğrenciler, 186 projenin final için yarıştığı yarışmada Lise Kategorisinde ikincilik elde etti.

Uzun yıllardır ulusal ve uluslararası yarışmalarda fark yaratan projeleriyle UÖML Fen Proje Takımlarının başarılarının sürekli, disiplinli ve uzun soluklu çalışmaların sonucu olduğunu ifade eden UÖML Lise Müdürü Funda Kara, “Her yıl proje danışmanımızın liderliğinde çalışmalarını sürdüren, ulusal ve uluslararası yarışmalarda ülkemizi ve okulumuzu başarıyla temsil eden Fen Proje Takımlarımızın başarıları bizleri gururlandırıyor. Öğrencilerimizin uzun yıllardır sürdürdüğü bu başarı geleneği onların kariyer hedeflerini belirlemede önemli bir rol oynuyor. Dünya çapındaki kurumların staj programlarına kabul ediliyorlar, seçkin üniversitelerden burslar alıyorlar. Bu başarılar okulumuz içinde önemli fırsatları beraberinde getiriyor. Bu eğitim döneminin başında Başakşehir Living Lab İnovasyon Yarışmalarında öğrencilerimizin başarılarını değerlendiren ve ödüllendiren yetkililerle bir araya geldik. Tüm lise öğrencilerimize yönelik özel olarak tasarlanan etkinlik ve eğitimlerin planlamasını yaptık. İkinci eğitim döneminin başından itibaren öğrencilerimiz Programlama, Kodlama, Algoritma Pekiştirme, Scratch Programı, Tinkercat Arayüz Kulanımı, Ardunio, Temel Elektrik ve Elektronik Kullanımı, Devre Tasarlama-Kodlama gibi ilgi alanlarına göre seçtikleri konularda eğitimler alacaklar. Bu eğitimlerin onların gelecek kariyerinde önemli rol alacağına inanıyoruz” dedi. AP (Advance Placement) matematik, fizik, kimya, psikoloji, bilgisayar gibi derslerde üniversite seviyesinde eğitimler almaları, MOOC (Massive Open Online Courses) online eğitim programı ile Yale, Harvard, Stanford gibi dünyanın seçkin üniversitelerinin sertifikalarıyla mezun olmaları için programlar yürüttüklerini, 11.sınıftan itibaren Sinema, Arabuluculuk, İşletme vb. seçmeli dersleri almalarına olanak sağladıklarını ifade etti.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün