Kanada Quebec´te Hanuka zamanı aile görüşmelerine izin verilmeyecek

Quebec Eyalet Başbakanı Francois Legault, COVID-19 kapsamında Noel´de küçük çaplı görüşmelere izin verilmesinin planladığını ancak Hanuka´da görüşmelerin yasak olduğunu belirtti.

Dünya
23 Kasım 2020 Pazartesi

Eyalet Başbakanı Legault, vakaların giderek artmasına rağmen aralık ayı sonlarında dört gün boyunca günde 10 kişiye kadar insanların görüşmelerine izin verecek. Geçen ay Kanada Şükran Günü'nde görüşmelere izin verilmemişti, yine de insanlar bir araya gelmiş ve kısa süre sonra ülke çapında vakalar artmıştı. Legault, Quebeclilerin aileleriyle vakit geçirmek istediğini ve bir araya gelmelerine izin vermenin onlara karanlık bir zamanda umut vereceğine inandığını açıkladı.

Legault geçen hafta yaptığı açıklamada "Noel yılın değerli bir zamanıdır ve ailelerin birlikte olması hayatımızın temelidir’’ dedi. Bu yıl 10-18 Aralık tarihleri arasında olan Hanuka’da ise görüşme yasağında herhangi bir istisnaya izin verilip verilmeyeceği sorusuna hayır cevabını verdi. Bu yanıt, Kanadalı Yahudi gruplardan eleştiri alıyor.

Merkezi İsrail ve Yahudi İşleri Eşbaşkanı Haham Reuben Poupko konuyla ilgili olarak Kanada Basınına verdiği demeçte, "Hükümetin toplum sağlığını ve bayram kutlamalarını dengeleme çabalarını takdir ediyoruz. Hristiyan topluluğuna tanınan özgürlüklerin Quebec'teki diğer inanç topluluklarıyla da eşit bir şekilde olmasını umuyor ve bekliyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün