İsrailli kaynaklar: ´´Netanyahu gizlice Suudi Arabistan´a gitti´´

İsrailli kaynaklardan alınan bilgiye göre, Başbakan Netanyahu Suudi Arabistan´a uçtu; Prens Muhammed bin Salman ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir araya geldi.

Dünya
23 Kasım 2020 Pazartesi

İsrail basınının İsrailli kaynaklardan aldığı bilgilere göre, Neom kentinde gerçekleşen toplantıya Mossad Başkanı Yossi Cohen de katıldı. Başbakanlık konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Hafta sonu, Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Farhan Al Suud bir röportajda son normalleşme anlaşmalarına değindi, ‘’Suudi Arabistan İsrail ile normalleşmeyi uzun bir süre destekledi, ama İsrailliler ve Filistinliler arasında kalıcı ve tam bir barış anlaşması yapılması gerekiyor" ifadelerini kullandı. Bu açıklama, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun İran'ı bölgedeki merkezi tehdit olarak ele alan Ortadoğu stratejisini yürüttüğü Körfez ülkeleri gezisinin ortasında geldi.

ABD Dışişleri Bakanı uzun zamandır Suudi Arabistan'ı İsrail ile ilişkileri normalleştirmede ikna etmeye çalışıyor.

Netanyahu'nun yardımcısı Topaz Luk konuyla ilgili paylaştığı bir tweet'te, "Başbakan barış anlaşması yapmaya çalışırken Gantz siyaset yapıyor" ifadelerini kullandı. Topaz Luk İsrail Savunma Bakanı Gantz'ın İsrail'in denizaltı olayı olarak adlandırılan denizaltı ve gemiler satın almasıyla ilgili komisyon kurduğuna atıfta bulundu.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün