İngiltere İşçi Partisi eski başkanı partiye yeniden kabul edildi

Eşitlik ve İnsan Hakları Komisyonu (EHRC), ekim ayında yaptığı açıklamada, İşçi Partisi yönetiminde Jeremy Corbyn´in antisemitizmi ele almada ciddi başarısızlıklar gösterdiğine dair kanıtlar bulduğunu açıklamıştı.

Dünya
19 Kasım 2020 Perşembe

İngiltere'de İşçi Partisinin eski lideri Corbyn'in parti üyeliği, liderliği dönemindeki parti içerisindeki antisemitizmden sorumlu olduğunu gösteren raporun ardından askıya alınmıştı. Raporda, "Corbyn’in parti yönetimindeyken antisemitizmi ele almada ciddi şekilde başarısız olduğu ve antisemitizm şikayetlerini değerlendirmede yetersiz olunduğu" belirtilmişti. Eski lider Jeremy Corbyn'in kendi döneminde yaşananlardan sorumlu olduğu kaydedilmişti.

Corbyn Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "İşçi Partisi lideri olarak her tür ırkçılığı ortadan kaldırmaya ve antisemitizm kanserini kökünden sökmeye kararlıydım. Hayatım boyunca Yahudi halkı ve topluluklarını desteklemek için kampanya yürüttüm ve bunu yapmaya devam edeceğim" ifadelerini kullanmıştı.

İşçi Partisi lideri Keir Starmer, antisemitizm şikayetleri ile ilgili raporun ardından askıya alınan üyeliği iade edilen eski lider Jeremy Corbyn'in partinin parlamento grubuna katılamayacağını bildirdi.

Corbyn'in üyeliğinin iade edilmesi kararını Yahudi toplumunun onaylamadığını kaydeden Starmer, bu şartlar altında eski liderin partinin parlamento grubuna katılma yasağının devamına karar verdiğini bildirdi.

Buna göre Corbyn, parlamento üyeliği düşmese de parti adına oy veremeyecek, söz alamayacak ve parlamento faaliyetlerinde bağımsız milletvekili olarak kabul edilecek.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün