Bob Dylan´ın ´Lay Lady Lay´si Barbra Streisand içinmiş

Bob Dylan´ın 1971´de verdiği fakat basına çıkmayan röportajının metni açık arttırmaya çıktı. Dylan´ın ´Lay Lady Lay´ şarkısını aslında Barbra Streisand´ın seslendirmesi için yazdığı öğrenildi

Kültür
18 Kasım 2020 Çarşamba

Bob Dylan’ın ‘Lay Lady Lay’ şarkısı çıkar çıkmaz hit olmuştu. 60’ların sonunda çıkan bu parçayı Duran Duran’dan Ministry’e sayısız müzik grubu almıştı. Günümüze dek, şarkının 1969 yapımı ‘Midnight Cowboy’ filmi için yazıldığı sanılıyordu. Fakat 1971’de Bob Dylan’ın Esquire dergisi için verdiği röportajın metninin ortaya çıkmasıyla, şarkının Barbra Streisand için yazıldığı ortaya çıktı. Hiç yayınlanmamış bu röportaja göre Dylan, “Lay Lady Lay şarkısını Midnight Cowboy için yazdın, öyle değil mi?” sorusuna “Şarkıyı Barbra Streisand için yazdım” şeklinde cevap veriyor.

Streisand gelişmeler üzerine açıklamasında, “O zamanlar Dylan’dan bir buket çiçekle bu düeti onunla birlikte söylememi isteyen el yazısı bir not almıştım. O gün bunu hayal edemedim ama bugün neden olmasın?” diyerek Dylan’a açık teklif yaptı.

Röportajda ortaya çıkan başka bir gerçek ise Dylan’ın Robert Allen Zimmerman olan gerçek ismini antisemitizm korkusundan dolayı değiştirdiği. 12 Kasım’da başlayan açık arttırma bir hafta süreyle devam edecek. Metnin açılış fiyatı 2 bin dolar.

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün