YAD’da yenilikler devam ediyor

Gelirleri azalmasına rağmen, artan ihtiyaçları karşılamak için yeni projeler üreten YAD organizasyonunun son etkinliklerini Dan Weinstein’dan dinledik. Havayollarına sunulan kaşer yemek servisinin durma noktasında olduğu bu dönemde YAD, yeni lezzetlerle karşımızda…

Sibel KONFİNO Toplum
18 Kasım 2020 Çarşamba

Son görüşmemizden beri uzun zaman geçti… YAD’da neler oluyor? Neler yapıyorsunuz?

Aynı gemide olan hepimizin maalesef çok iyi bildiği gibi, COVID-19 tüm yaşamımızı felce uğrattı. Bu konuda insanlarımızın yaşamları alt üst oldu. Biz de toplumumuzun sosyal yardım kuruluşu YAD olarak, bu yeni normale, hayat şartları çökmeden uyabilmeleri için insanlarımıza destek olmaya çabalıyoruz.

Bunu yaparken, toplumumuzdan aldığınız destek ne durumda?

İşte o inanılmaz! Öyle bir destek yağdı ki, her şeye rağmen - sayelerinde - 324 aile veya 700 insanımızın, maddi ihtiyaçlarını, sağlık gereksinmelerini yıl boyunca eksiksiz sağlayabildik.

 

Ayrıca, insanlarımızın yalnızlığı ve depresyonları ile mücadeleye devam ettik. Birçok etkinliğimiz sanal ortamda gerçekleşti.

O kadar ki, haftada beş gün ve günde iki Zoom etkinliği ile kahkaha terapisinden pilates’e, tango dersinden bulmaca çözmeye birçok etkinliği 130’u aşkın insanınızla gerçekleştirdik.

Online etkinliklere katılmak için herkesin imkânı ve becerisi var mıydı? Bunu nasıl gerçekleşti?

İşte biz de orada yapabildiklerimize şaşırdık! İnsanlarımızın çoğunun akıllı telefonu veya wi-fi sistemi bile yoktu. Onları sağladık, ardından insanlarımızı bunları kullanmak için eğittik. Sonuç müthiş oldu.

Yanılmıyorsam ‘catering’ işiniz de COVID’den çok etkilendi, değil mi?

Evet maalesef. Yardım için gelirlerimizin yüzde 20’sini oluşturan havayollarına kaşer yemek paketi işimiz COVID-19 pandemisi nedeniyle tamamen durdu!

Bu durumda ne yapabildiniz?

Bu durumda toplumumuza kaşer köfte, kaşer lahmacun, kaşer döner, kaşer kuşbaşı pide gibi lezzetler sunduk. Bu farklı lezzetler toplumumuzdan büyük ilgi gördü.

Sunduğunuz yeni lezzetler var mı?

Evet. Özellikle birçok sağlıklı tatları menümüze ekledik: Glütensiz zeytinli kraker, glütensiz fındıklı kurabiye, rafine şekersiz çikolatalı bademli biscotti, rafine şekersiz fındıklı biscotti, rafine şekersiz yulaflı kurabiye gibi ürünler de sunuyoruz artık. Şimdilerde en büyük amacımız bu ürünlerimizin marketlerde de satışa sunulması…

Yeni kampanyalarınızdan biraz bahsedebilir misiniz?

Yeni demeyeceğim, gelenekselleşen ‘Herkese bir çift kışlık ayakkabı’ kampanyamız başlıyor. Amacımız yine tüm ihtiyaçlılarımızın kışa yeni bir çift ayakkabı ile girmesi. Bu konuda toplumumuzun çabamıza ortak olmasını bekliyoruz.

 

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün