Yunan gazetesi, Dr. Albert Bourla´yı Nazi Doktoru Josef Mengele´ye benzetti

Yunan Yahudileri ve hükümet yetkilileri, Yunan gazetesi Makeleio´nun Pfizer CEO´su Dr. Albert Bourla´yı Nazi savaş suçlusu Josef Mengele´nin yanında resmeden antisemit manşetini kınadılar.

Dünya
13 Kasım 2020 Cuma

Düzenli olarak antisemit makaleler yayınlamakla tanınan Yunan gazetesi, Dr. Bourla’nın çalıştığı Pfizer şirketinin hazırlamakta olduğu COVID-19 aşısı hakkında yaptığı güncellemenin ardından antisemit bir manşet attı. Başlık şöyleydi: “Yahudi veteriner bize iğne batıracak! Tam bir kabus, gaz odalarındaymışız gibi". Albert Bourla ve Nazi savaş suçlusu Dr. Josef Mengele'nin bir resmini içeren fotoğrafların yer aldığı ve altında ‘zehir’ yazılı olan ilk sayfadaki makale, Makeleio’nun gazetesinde salı günü yayınlandı.

Yunan Yahudileri ve ülkenin Avrupa Yahudi Kongresi(EJC) üyesi olan Yunanistan’daki Yahudi Toplulukları Merkez Kurulu (KIS) konuyla ilgili olarak, ‘‘Pfizer Ceo’sunun Auschwitz’in doktoru ile özdeşleştirilmesi, Dr. Albert Bourla’ya sadece Yahudi olduğu için yapılmış korkunç ve etik olmayan bir saldırıdır. Bir şirketi yapmış olduğu aşı, şirketin CEO’su Albert Bourla’nın Yahudi olması nedeniyle aniden ‘‘Zehir’’ haline geliyor. Üretimi, ispatlanması durumunda insanların kullanmasını önlemek amacıyla Auschwitz’deki Nazi deneyleriyle karşılaştırılıyor. Bu olay tam bir utanç kaynağı’’ açıklamasında bulundu.

Yunan gazetesinin yayıncısı Stefanos Chios ise, geçtiğimiz ay Atina Yahudi cemaatinin eski bir liderini "Tefecilik şirketi işleten kaba bir Yahudi" olarak nitelendirildiği için 2.200 dolar para cezasına çarptırılmıştı.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün