´Borat´ filminde oynayan Holokost kurtulanının adına açılan dava düştü

Borat 2 filminde rol alan Holokost kurtulanı Judith Evans´ın kızı, annesinin oyuna getirildiğini söyleyerek Sacha Baron Cohen´e dava açmıştı.

Kültür
4 Kasım 2020 Çarşamba

Yakın zamanda hayatını kaybeden Holokost kurtulanı Judith Dim Evans’ın Borat 2 filminde bilgisinin dışında rol alması üzerine kızı, yönetmen ve oyuncu Sacha Baron Cohen’e dava açmıştı. Georgia eyaletinde bakılan mahkemenin yargıcı davayı düşürdü.

Filmde ana karakter olan Borat’a Holokost’u öğreten annesinin aslında bir komedide rol aldığını öğrenince çok üzüldüğünü ve dehşete düştüğünü belirten kızı, sahnelerin filmden çıkarılması için uğraş vermiş ancak başarılı olamamıştı. 2020 başında Cohen, Evans’a bir belgesel çekme amacıyla teklifte bulunmuştu. Kızı Evans’ın bir kara komedide rol alacağını bilseydi teklifi geri çevireceğini iddia ediyor.

Filmin yayın haklarına sahip olan Amazon ve Sacha Baron Cohen, Evans’a sahnesinin çekiminden hemen sonra, filmin insanlara bilmeden kamera karşısında bir şeyler yaptırtan bir komediden ibaret olduğu bilgisini verdiklerini belirtiyor. Evans sahnelerin kullanımı için feragat belgesi imzaladı.

Cohen’in yeni filmi Borat 2’nin büyük bir bölümü antisemitizm ve Holokost inkârı ile alay ediyor. Cohen daha önceki filmlerinde hiç yapmadığı şekilde filmi Evans’ın hatırasına adadı. Yapılan açıklamada Sacha Baron Cohen’in Holokost’u inkâr edenlerle dünya çapında mücadele etmeye devam edeceği ifade edildi. Cohen, Judith Dim Evans ile birlikte çalışmış olmaktan onur duyduğunu, onun cesaretinin ve şefkat dolu yüreğinin milyonlarca izleyiciye dokunmasından dolayı müteşekkir hissettiğini belirtti.

Cohen ve Amazon, Evans’ın II. Dünya Savaşı sırasında başından geçenlerden yola çıkarak filmde kullanılmayan sahnelerden oluşan yeni bir belgesel yayınlayacaklarını açıkladılar.

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün